Săptămâna 32 de sarcină: Burtica dvs este din ce în ce mai mare

În săptămâna 32, vă aflați în ultima săptămână a celei de-a opta luni de sarcină - vă apropiați de final și nu va trece mult până când veți putea ține copilul în brațe. Cu toate acestea, bebelușul dvs mai are puțin de lucru înainte ca acest lucru să se întâmple.

Dimensiunea bebelușului în săptămâna 32

Până în săptămâna 32, bebelușul dvs are o dimensiune de 42,7 cm, deci cam la fel de mare ca un ananas (inclusiv frunzele sale verzi). Greutatea lui crește constant și a ajuns acum la 1775 grame. Până la naștere, va crește mai mult și se va îngrăsa mult mai mult sub formă de grăsime pentru bebeluși.

Dezvoltarea bebelușului dvs.

Dacă aveți norocul să vă așteptați la gemeni, va fi din ce în ce mai greu pentru medicul dumneavoastră să evalueze dezvoltarea lor cu ultrasunete în săptămâna 32. Aceștia vor fi, în linii mari, în același stadiu de dezvoltare, deși unul este probabil să fie mai lung și mai greu decât cealaltă.

Aproximativ 1 din 250 de sarcini au ca rezultat gemeni, deci nu sunt atât de neobișnuite, iar femeile care au primit tratament FIV au mai multe șanse să aibă gemeni. În săptămâna 32, corpul bebelușului dvs. este aproape complet format, iar organele lui sunt complete și trebuie doar să regleze câteva aspecte ale modului lui de funcționare, ca de exemplu plămânii lor, unde alveolele funcționează mai eficient datorită surfactantului protector.

Întrucât bebelușul nu mai are mult spațiu în uter, acesta se va poziționa din ce în ce mai mult în poziția fetală. Copiii continuă să adopte această poziție când dorm, la fel ca și unii adulți.

Picioarele bebelușului sunt apropiate de corpul lor și uneori vor suge degetul mare pentru a-și antrena reflexul de supt. Brațele lor sunt încrucișate peste burtă și între ele se află cordonul ombilical, pe care îl vor trage cu hotărâre din când în când. Puteți spune, de asemenea, că practică respirația, deoarece sughițurile lui devin mai intense.

În această etapă, bebelușul dvs. este aproape pe deplin dezvoltat și arată deja ca un nou-născut mic. Cu toate acestea, el încă trebuie să-și acumuleze grăsimea subcutanată, ceea ce îl va face să devină un pic mai grăsuț, cee ace îl va ajuta în primele zile în afara uterului până când veți începe să produceți lapte matern matur.

De asemenea, continuă să se antreneze și să-și dezvolte simțurile, ceea ce îi va permite să perceapă și să răspundă lumii din jurul lor odată ce se va naște. O abilitate pe care o învață este aceea de a-și regla temperatura corpului: după naștere, poate într-o anumită măsură (și crescând) să o mențină și să se încălzească.

Cum este pentru viitoarea mamă săptămâna 32

Sarcina dvs. va deveni din ce în ce mai grea, în funcție de mărimea burticii și de condiția fizică. Acum este o idee bună să nu mai faceți lucruri care vi se par dificile, iar partenerul, prietenii și familia trebuie să vă ajute cu diverse lucruri ca de ex. asamblarea mobilierului pentru bebeluși.

Concediul de maternitate și de paternitate reprezintă, de asemenea, o problemă acum. Ar fi trebuit să-i spuneți angajatorului dvs. până acum când doriți să vă începeți concediul de maternitate și paternitate și să vă rezolvați cererea de plată pentru maternitate. De asemenea, este posibil să aveți dreptul la alocație parentală sau la alocație pentru copii, așa că ar trebui să începeți să examinați și acest lucru și să solicitați acest lucru dacă sunteți eligibilă.

Simptome frecvente

Contracțiile preliminare

Deși adesea problema este respirația, acest simptom se calmează de fapt puțin când încep contracțiile preliminare. Cu aproximativ trei până la patru săptămâni înainte de a naște, veți simți burtica întărită sau strânsă cu o intensitate considerabilă, ceea ce poate provoca dureri de stomac și vă poate face să simțiți puțină greață.

Aceste contracții sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de travaliu fals și, ca urmare, burta dvs. se mișcă puțin în jos. Partea bună este că veți respire mai ușor. Pe de altă parte, va trebui să mergeți la toaletă și mai des, odată cu creșterea presiunii asupra vezicii urinare, iar stomacul dvs. va putea procesa doar porțiuni mai mici de mâncare.

Mișcările bebelușului dvs devin mai intense

Nu veți simți că bebelușul se mișcă în anumite puncte ale burții tale, ci peste tot. Acum are un corp mai mare și încearcă să se deplaseze în pântece pentru a ajunge în poziția potrivită pentru naștere.

Simptomele din săptămânile anterioare continuă

Picioarele pot fi încă dureroase și umflate. Acest lucru este mai probabil dacă sunteți gravidă în lunile fierbinți de vară - este mai puțin frecvent și mai puțin intens iarna.
Problema nevoii de a merge la toaletă rămâne destul de importantă și nici semnele incontinenței minore de stres nu vor dispărea încă.

Sfatul moașei

„Nu vă faceți griji, dacă problemele minore de incontinență persistă după naștere. Corpul tău are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a-și reveni. Dacă aveți întrebări despre starea dumneavoastră, moașa sau ginecologul dvs. va fi acolo pentru a le răspunde. ”
Dorothee Kutz, moașă

Multe femei se simt mai bine imediat după naștere, iar acest lucru vă poate face și mai nerăbdător. Vă veți gândi: grăbește-te, iubitule!

Schimbarea sexualității

Încercați să petreceți timp de calitate împreună ca un cuplu. Puteți fi în continuare senzuală și activă sexual - acest lucru vă va face bine tuturor, deoarece contactul și atingerea corpului produc oxitocină, hormonul conexiunilor emoționale. Acest sentiment al unei conexiuni emoționale este ceea ce face speciale relațiile noastre cu oamenii pe care îi iubim.

Sfaturi utile

• Dacă aveți picioarele umflate sau dacă vă dor, cumpărați colanți și șosete cu bandă neelastică. De asemenea, profitați de orice ocazie pe care o aveți pentru a sta cu picioarele în sus (literalmente!).
• Când vine vorba de cumpărarea primelor haine  ale bebelușului, sunt recomandate babygros-uri lungi sau scurte, în funcție de perioada anului. Acestea sunt utile, deoarece bebelușului nu îi va plăcea să i se schimbe hainele în primele zile.
• Căutați hăinuțe pentru bebeluși cu capse, deoarece acest lucru va ușura schimbatul
• Asigurați-vă că ați rezolvat cererea dvs. de concediu de maternitate / paternitate, de plată de maternitate, alocație parentală / alocație pentru copii etc., deoarece acestea pot dura mult timp pentru a fi procesate.
• Muselinele vor fi foarte utile la nesfârșit, de la naștere, fie ca un lucru pe care să vă așezați capul copilului, fie ca o cârpă de acoperire
Săptămâna 32 de sarcină - Ce se întâmplă în săptămâna 32 de sarcină

Întrebări pe care doriți să le adresați medicului sau moașei

Instrucțiuni și aranjamente financiare cu medici și moașe

Dacă doriți să dați naștere la spital, medicul dumneavoastră va trebui să vă ofere instrucțiuni, astfel încât să puteți fi tratată corect.

Dacă angajați o moașă independentă pentru a vă îngriji în timpul și după naștere, va trebui să faceți aranjamente financiare cu ea, astfel încât să poată fi plătită. Este o idee bună să le rezolvați devreme, astfel încât să vă puteți relaxa cât mai mult posibil înainte de naștere.
Întrebați-o pe moașă despre cât de des vă poate vizita pe dumneavoastră și pe bebelușul dvs. acasă pentru a verifica cum vă descurcați, ceea ce va implica monitorizarea dumneavoastră și a copilul .

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență și consilier în alăptare de mai mult de 10 ani. Momentan, lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.