Interviu cu privire la Sigla HiPP Organic

Tendințele privind utilizarea produselor ecologice sunt în plină expansiune. Dar este hrana ecologică o garanție reală a nutriției sănătoase? De la ciocolată, la chipsuri – în zilele noastre, totul este acceptat ca fiind numit produs ecologic, dacă este conform cu cerințele legale.

Prof. Dr. Claus Hipp a influențat agricultura ecologică, așa cum nimeni nu a mai făcut-o. Ar dori să vă explice, mai detaliat, diferența dintre produsele ecologice standard și calitatea ecologică HiPP.

Dețineți propria dumneavoastră Siglă Organic. De ce?

C. Hipp: În primul rând, vine dintr-o tradiție veche. Am început să practicăm agricultura ecologică cu peste 60 de ani în urmă. La momentul rescpectiv, agricultura ecologică nu era un subiect important. Am mers împotriva valului și am promovat agricultura ecologică, complet convinși. Aceste politici ale calității sunt luate în considerare în alegerea solului, plantarea și procesarea și sunt prezente în fiecare borcan ecologic HiPP.

Dar Logo-ul Organic UE reprezintă, de asemenea, calitatea, nu-i așa?

C.Hipp: Sigur că da. Regulamentul UE privind Agricultura Ecologică  este un lucru bun. Interzice utilizarea spray-urilor și fertilizatorilor chimici și sintetici, ingineria genetică a plantelor, coloranții și conservanții artificiali și aromele artificiale.

Dar în acest caz, mai este necesar să folosiți Sigla Organic?

C. Hipp: Absolut. Sigla ecologică standard este bună și importantă. Cu toate acestea, din momentul cultivării, nu reglementează calitatea produsului ecologic. Poluanții din aer, din sol sau din vecinătate pot contamina fructele, legumele sau semințele plantate. În consecință, reglementările privind alimentele pentru copii permit o cantitate foarte mică de pesticide  în compoziție. Aceast lucru nu este valabil și în cazul HiPP. Ne propunem valori mult mai mici decât impune legea: adică nu permitem aceste reziduuri și, prin urmare, efectuăm o inspecție completă a calității, la cel mai înalt nivel tehnologic. Doar ingredientele ecologice perfecte sunt îmbuteliate în borcane și primesc Sigla HiPP Organic.

Sigla HiPP Organic reprezintă cel mai înalt standard al purității. Cum este posibil să obținem acest lucru, în ziua de azi?

C. Hipp: Mai întâi, luăm mostre de sol pentru a stabili dacă un anumit teren este potrivit. Deja, acum mulți ani,  am contractat cele mai potrivite zone de culturi pentru diferitele noastre tipuri de legume. Cu timpul, am dobândit cunoștințele necesare despre modalitatea în care să rotim culturile. De asemenea, în timpul cultivării, susținem fermierii ecologici și lucrăm îndeaproape cu ei. Mai târziu, la livrare, acceptăm produsele doar cand au îndeplinit cerintele stricte de puritate, verificate prin testele noastre de laborator.

Cât de departe merge controlul substanțelor nocive?

C. Hipp: Testăm mai mult de 1000 de substanțe dăunătoare, ceea ce este semnificativ mai mult decât impune legea. Ceea ce cumpărați într-unul dintre borcanele noastre, a trecut prin până la  260 de teste. Suntem, cu siguranță, mai riguroși decât impune legea. Cu tehnologia noastră precisă de măsurare, putem detecta un singur bob de sare într-o piscină de 25 de metri. HiPP a impus, din proprie inițiativă, limite stricte pentru toate substanțele și impuritățile dăunătoare, cunoscute în prezent. Cu toate acestea, o contribuție valoroasă în ceea ce privește puritatea, vine, desigur, de la fermierii ecologici înșiși: ei au cunoscut poziția noastră, fără compromis, de câteva decenii. Lucrăm împreună pentru a oferi cea mai înaltă calitate. Chiar de la început.