La ce să fiți atentă în cazul laptelui muls?

Chiar și în primele săptămâni de după nașterea copilului, există situații, cum ar fi necesitatea de a merge la cumpărături, programările la medic, vizite sau obligații sociale,în care mama este departe de copil pentru perioade mai lungi de timp.

Verificați dacă puteți lua copilul cu dumneavoastră, poate însoțiți de o persoană apropiată care să vă ajute. Dacă nu este posibil să luați copilul cu dumneavoastră, puteți să vă mulgeți înainte. Tatăl sau persoana care rămâne cu copilul, îl poate hrăni pe copil cu laptele muls folosind cu biberonul.

Laptele muls trebuie manipulat cu grijă. Cereți sfatul medicului.

Laptele muls poate fi păstrat la frigider la temperaturi între +4°C și +6°C (verificați temperatura cu un termometru) într-o sticlă corespunzătoare, curată, închisă bine (din plastic sau sticlă) pentru maximum 2 zile. Laptele muls nu trebuie depozitat pe ușa frigiderului, ci, dimpotrivă, înăuntru cât mai în spate – unde este cel mai rece.

Important:

Toate obiectele care intră în contact cu laptele matern trebuie să fie bine curățate! Curățați biberoanele și tetinele cu apă caldă și săpun, folosind o perie, clătiți-le bine și apoi fierbeți-le timp de 3 minute la o temperatură de 65 ° C sau în mașina de spălat vase.

În cazul în care laptele este păstrat mai mult timp, acesta ar trebui înghețat la o temperatură de -20 ° C în congelator. Cel mai bine este să decongelați laptele timp de 24 de ore la frigider sau rapid sub jet de apă rece sau călduță (max. 37 ° C). Recipientul trebuie închis foarte bine pentru a nu pătrunde apă. Cuptorul cu microunde nu este potrivit pentru decongelare.

Înainte de utilizare amestecați ușor conținutul (prin mișcări circulare ale biberonului, nu se agită!).