Peștele este o hrană de calitate înaltă și parte a unei alimentații echilibrate, în majoritatea țărilor europene, de asemenea și în nutriția sugarilor.
Peștele ar trebui consumat în mod regulat pentru că reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți. Peștele de mare este o sursă semnificativă de iod (oligoelement), care est esențial pentru o bună funcționare a glandei tiroide. Este, de asemenea, vital pentru sugari și important pentru dezvoltarea lor. Uleiul de pește de mare, cum ar fi somonul, conține mulți acizi grași valoroși Omega-3 care sunt importanți pentru dezvoltarea creierului și a celulelor nervoase.
Obiceiurile alimentare sunt conturate la o etapă foarte fragedă a vieții. Prin urmare, este important să-i obișnuiți pe copii cu mese sănătoase - și acest lucru include pește.
HiPP vă oferă meniuri cu pește, pentru diferite etape de vârstă. Acest lucru aduce o contribuție importantă în alimentația variată a copilului, consumul de pește fiind recomandat aproximativ de două ori pe săptămână.
Chiar și copiii cu risc de alergii pot consuma pește, când ajung la vârsta diversificării. Acest lucru este posibil pentru că, și în cazul copiilor cu risc de alergii, se aplică aceleași recomandări privind compoziția hranei complementare, ca și în cazul copiilor fără niciun risc. Mai mult, există chiar indicații că consumul de pește, în primul an de viață, ar putea avea un efect preventiv împotriva dezvoltării alergiilor.
Peștele – de asemenea sănătos pentru copii!
