Peștele – de asemenea sănătos pentru copii!

Peștele este o hrană de calitate înaltă și parte a unei alimentații echilibrate, în majoritatea țărilor europene, de asemenea și în nutriția sugarilor.

Peștele ar trebui consumat în mod regulat pentru că reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți. Peștele de mare este o sursă semnificativă de iod (oligoelement), care est esențial pentru o bună funcționare a glandei tiroide. Este, de asemenea, vital pentru sugari și important pentru dezvoltarea lor. Uleiul de pește de mare, cum ar fi somonul, conține mulți acizi grași valoroși Omega-3 care sunt importanți pentru dezvoltarea creierului și a celulelor nervoase.

Obiceiurile alimentare sunt conturate la o etapă foarte fragedă a vieții. Prin urmare, este important să-i obișnuiți pe copii cu mese sănătoase - și acest lucru include pește.

HiPP vă oferă meniuri cu pește, pentru diferite etape de vârstă. Acest lucru aduce o contribuție importantă în alimentația variată a copilului, consumul de pește fiind recomandat aproximativ de două ori pe săptămână.

Chiar și copiii cu risc de alergii pot consuma pește, când ajung la vârsta diversificării. Acest lucru este posibil pentru că, și în cazul copiilor cu risc de alergii, se aplică aceleași recomandări privind compoziția hranei complementare, ca și în cazul copiilor fără niciun risc. Mai mult, există chiar indicații că consumul de pește, în primul an de viață, ar putea avea un efect preventiv împotriva dezvoltării alergiilor.

Probabil că vă întrebați: De unde provine peștele folosit în Meniurile HiPP?

Majoritatea peștelui folosit de noi provine din pescuit de mare adâncime și zonele de pescuit sunt regiuni de mare adâncă, atent selectate. Peștele este prins și certificat conform ghidurilor MSC (Marine Stewardship Council – Consiliul de Administrare Maritimă). Noi la HiPP putem astfel garanta metode atente și sustenabile de pescuit, pentru conservarea resurselor piscicole și împotriva pescuitului excesiv în oceane.

Doar dacă peștele prins din sălbăticie nu este disponibil în calitatea și cantitatea de care avem nevoie, HiPP apelează la pește din acvacultură ecologică. Acest pește este crescut conform ghidurilor stricte ale producției organice.

Tot peștele este procesat proaspăt, imediat, și este înghețat pentru procesarea ulterioară. Până când peștele ajunge în borcan, este testat detaliat în laboratoarele noastre.