Pielea bebelușului

De ce pielea bebelușului este specială?

Pielea bebelușului este mult mai subțire decât cea a unui adult. Stratul superior este mai slab structurat și este mai puțin rezistent. Astfel, efectul de barieră împotriva poluanților nu este atât de bine dezvoltat și, drept urmare, pielea reacționează mai sensibil la factorii mediului înconjurător.

Stratul de protecție, prin acidul natural al pielii, se formează la nou-născuți în primele săptămâni și se regenerează, în cazul copiilor mai mari, mai încet decât în cazul unui adult. Prezintă funcția importantă de a menține bacteriile și patogenii la distanță.

Stratul superior al pielii copiilor are un grad mai mare de umiditate decât în cazul adulților. În același timp, se produce mai puțin sebum. Acest lucru înseamnă că pielea bebelușilor și a copiilor este acoperită de un strat foarte subțire, apă-ulei, care poate fi foarte ușor uscat. De asemenea, protecția împotriva frigului și a rănilor este mai scăzută.

De ce ar trebui să folosiți produse special concepute pentru îngrijirea pielii copilului?

După naștere, pielea unui bebeluș trebuie să se adapteze rapid la noul mediu. După multe luni în lichidul amniotic, trebuie să se adapteze la aer și la influențele din mediul înconjurător.

Multă vreme s-a considerat că este mai bine să nu se folosească produse de baie pentru pielea bebelușilor. În zilele noastre, știm că spălarea doar cu apă usucă pielea acestora. Pentru că pielea bebelușilor este atât de sensibilă, nu poate tolera aceleași produse de îngrijire a pielii ca cele pentru pielea adulților.

Din acest motiv, noi la HiPP am dezvoltat o gamă de îngrijire, specială pentru pielea bebelușilor – HiPP Babysanft, care este fără orice ingredient nedorit și care ia în considerare nevoile speciale ale pielii sensibile ale unui bebeluș.