Meniu

Pielea bebelușului

Ce este special în ceea ce privește pielea bebelușului?

Pielea bebelușului este mult mai subțire decât cea a unui adult. Stratul superior are o structură mai slab structurată și este mai puțin rezistent. Efectul de barieră împotriva poluanților nu este atât de bine dezvoltat și pielea reacționează mai sensibil la mediul înconjurător.

Stratul de protecție, prin acidul natural al pielii, se formează la nou-născuți în primele săptămâni și se regenerează la copiii mai mari mai încet decât în cazul unui adult. Prezintă funcția importantă de a menține bacteriile și patogenii la distanță.

Stratul superior al pielii copiilor conține mai multă umiditate decât în cazul adulților. În același timp, se produce mai puțin sebum. Acest lucru înseamnă că pielea bebelușilor și a copiilor este acoperită de un strat foarte subțire, apă-ulei, care poate fi foarte ușor uscat. De asemenea, protecția împotriva frigului și a rănilor este mai scăzută.

De ce ar trebui să folosiți produse special concepute pentru îngrijirea pielii copilului?

După naștere, pielea unui bebeluș trebuie să se adapteze rapid la noul mediu. După multe luni în lichidul amniotic, trebuie să se adapteze la aer și la influențele din mediul înconjurător.

Multă vreme s-a considerat că este mai bine să nu se folosească produse de baie pentru pielea bebelușilor. În zilele noastre, știm că spălarea doar cu apă usucă pielea acestora. Pentru că pielea bebelușilor este atât de sensibilă, nu poate tolera aceleași produse de îngrijire a pielii ca cele pentru pielea adulților.

Din acest motiv, noi la HiPP am dezvoltat o gamă de îngrijire, specială pentru pielea bebelușilor – HiPP Babysanft, care este fără orice ingredient nedorit și care ia în considerare nevoile speciale ale pielii sensibile ale unui bebeluș.