La ce să fiți atentă atunci când alăptați?

Alăptarea este cea mai naturală nutriție pentru copilul dumneavoastră. Dar, la fel ca și tehnicile corecte de respirație din timpul nașterii, alăptarea trebuie învățată. Dacă aveți întrebări despre alăptare, vă recomandăm să cereți sfatul unui profesionist în domeniu. 

Important:

  • Alăptați copilul oricând îi este foame. Acest lucru transmite glandelor dumneavoastră mamare semnalul să producă mai mult lapte. Astfel, cantitatea de lapte se adaptează nevoilor copilului.
  • Întotdeauna lasați copilul să golească mai întâi un sân: dacă este aproape gol, conținutul de grăsimi al laptelui crește. Copilul are nevoie de acest lapte bogat în calorii pentru a câștiga în greutate. Întotdeauna oferiți-i și celălalt sân, dar doar după aceea.
  • Aveți grijă ca copilul să nu sugă doar mamelonul – se va inflama ușor. Oferiți-i sânul doar atunci când îi este foame. Gura ar trebui să acopere partea cea mai mare a areolei în timp ce suge.
  • Nu trageți copilul de la sân – mai mult vă va răni pe dumneavoastră. Împingeți degetul dumneavoastră mic între gura copilului și mamelon pentru a strica vidul. Apoi copilul poate fi luat cu ușurință de la sân.