Alăptarea

Când și cât de des ar trebui ca copilul meu să bea lapte?

Când îi este foame copilului dumneavoastră, atașați-l la piept. Astfel, copilul va fi hrănit conform nevoii sale și în câteva zile lactația se va adapta în consecință. Dacă apetitul copilului dumneavoastră crește, copilul va dori să bea mai des: acest lucru va stimula lactația și mai mult lapte va deveni disponibil. O lactație mai puternică înseamnă, de asemenea, că perioada dintre mese va crește.

Primește copilul meu suficient lapte?

Cantitatea pe care copilul dumneavoastră o bea poate varia de la masă la masă, dar și de la zi la zi. Un indicator că primește copilașul suficient lapte este faptul că umple 4-5 scutece pe zi.
Suplimentar, puteți să cântăriți copilul o dată pe săptămână.

Trecând de la laptele matern la hrana de diversificare – care, când, cât de mult?

Aproape că nu există un set de reguli stricte privind diversificarea. Mama și copilul trebuie să se obișnuiască treptat cu noua situație și acest lucru poate varia foarte mult. Fie că momentul diversificării este ales de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, un proces pas-cu-pas este mai ușor și mai puțin stresant pentru amândoi, decât începerea dintr-o dată. Dacă doriți să începeți diversificarea este recomandabil să planificați o abordare pas-cu-pas.

Aveți întrebări suplimentare?

Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.