Ghidul HiPP pentru Cumpărături în UE

Călătorii, un nou loc de muncă sau cumpărături într-o țară din UE – părinții cu bebeluși și copii mici călătoresc în toată Europa. Pentru ei, am pregătit cele mai importante informații despre produsele HiPP, vândute în Uniunea Europeană, menționate în Ghidul HiPP pentru Cumpărături în UE.

Părinții se pot baza întotdeauna pe HiPP: produsele noastre îndeplinesc cerințele noastre stricte de calitate și de siguranță, indiferent unde vă aflați. Aceasta este promisiunea noastră!

La ce trebuie să fiu atent(ă) când folosesc produse HiPP dintr-o altă țară din UE?

Pe toate etichetele produselor noastre HiPP, puteți găsi următoarele informații:
1. Denumirea produsului
2. Vârsta de hrănire recomandată
3. Prezentarea ingredientelor principale (pe toate etichetele produselor pentru diversificare)
4. Informații despre caracteristicile speciale ale produsului

(Imagine de prezentare)

Dacă aceste patru specificații sunt aceleași cu cele menționate pentru produsul HiPP pe care îl utilizați acasă, veți ști că și compoziția produsului este aceeași.

5. Dacă există o discrepanță între oricare dintre aceste patru specificații, vă recomandăm să verificați lista de ingrediente. Vă rugăm să vă asigurați că produsul este potrivit pentru copilul dumneavoastră.

6. Dacă aveți întrebări despre produsele noastre, contactați reprezentanții HiPP din țara respectivă. Datele de contact le găsiți pe ambalaj.

Mai multe tipuri de ambalaje – diferă rețetele?

Diferitele modalități de ambalare, trebuie să îndeplinească cerințe diferite în ceea ce privește procesul de producție și de umplere. Acest lucru poate necesita rețete diferite.

Dacă produsul preferat al copilului dumneavoastră este disponibil într-o țară din UE, doar într-un anumit tip de ambalaj, vă rugăm să verificați lista de ingrediente înainte de hrănire.

Dacă aveți întrebări despre produsele noastre, contactați reprezentanții HiPP din țara respectivă. Datele de contact le găsiți pe ambalaje.

Există mici diferențe în lista de ingrediente chiar dacă ambalajul este identic – de ce?

În principiu, legile UE reglementează modul în care ingredientele unui produs trebuie să fie indicate pe ambalaj.
Cu toate acestea, fiecare țără UE a interpretat aceste reglementări oarecum diferit. Trebuie să respectăm aceste interpretări locale ale legilor atunci când realizăm un produs cu aceeași rețetă pentru țări diferite.

Ce posibile diferențe există în lista de ingrediente?

Cantitate diferită a ingredientelor (în procente)

Conform legislației UE, cantitatea anumitor ingrediente trebuie să fie indicată în procente. Acest lucru se aplică ingredientelor care sunt menționate fie în numele produsului, fie în reprezentările de pe etichetă. Această lege este tratată diferit în unele țări. În unele țări, de exemplu, cantitatea tuturor trebuie să fie listată, în timp ce în alte țări, doar anumite ingrediente care sunt importante în opinia lor trebuie să fie indicate în acest fel.
Aceste diferențe în listele de ingrediente nu au nicio influență asupra calității produsului, deoarece rețeta este identică.

Terminologie diferită în lista de ingrediente

O altă diferență este terminologia folosită pentru anumite vitamine și minerale, care se bazează pe legile locale.

Unele țări necesită o terminologie foarte tehnică, în timp ce altele preferă să folosească termeni comuni.

De exemplu, unele țări folosesc termenul „vitamina C”, care este destul de cunoscut, în timp ce altele folosesc termenul „acid ascorbic”, pe care nu toți consumatorii îl cunosc ca sinonim pentru vitamina C.

Menționarea ingredientelor în lista de ingrediente

În unele țări, o listă clară și concisă de ingrediente este foarte importantă.
Una dintre cerințe rezultate este aceea că ingredientele trebuie incluse într-un singur termen și apoi enumerate între paranteze, de ex. vitamine (vitamina A, niacină, vitamina E...). Alte țări doresc ca toate ingredientele să fie listate individual și în ordine descrescătoare, în funcție de cantitatea lor, de ex. vitamina A, ..., niacină, ...,.

HiPP este întotdeauna la zi

Produsele HiPP sunt revizuite în mod regulat.

Motivele sunt următoarele:

  • noi descoperiri științifice;
  • noi cerințe legale;
  • schimbarea cererilor consumatorilor.

Odată ce produsele noi/adaptate sunt lansate, acestea ar putea exista temporar pe piața UE simultant cu versiunile anterioare. Dacă aveți întrebări despre modificările din gama noastră de produse, vă rugăm să contactați reprezentanții HiPP din țara respectivă. Datele de contact le găsiți pe ambalaje.

Ce trebuie să știu când cumpăr hrană de diversificare HiPP din UE?

Varietatea de produse din alte țări UE este practic aceeași pe care o cunoașteți de acasă. Desigur, luăm în considerare recomandările alimentare naționale sau obiceiurile alimentare, ceea ce înseamnă că s-ar putea să găsiți mici diferențe.

Același produs cu vârste diferite de recomandare

Vă rugăm să țineți cont că vârsta recomandată de hrănire a produsului pe care îl cumpărați de obicei acasă, poate fi diferită în altă țară din UE. Consultați lista de ingrediente pentru a afla dacă produsul corespunde celui pe care îl cunoașteți de acasă.
Dacă aveți întrebări în acest sens, contactați reprezentanții HiPP din țara respectivă. Datele de contact le găsiți pe ambalaje.

Același produs, dimensiuni diferite

Borcanele HiPP sunt disponibile în dimensiuni diferite deoarece obiceiurile alimentare variază de la țară la țară. În timp ce servirea unui desert după fiecare masă este o tradiție în unele țări, altele servesc doar o masă savuroasă, fără desert. Astfel, borcanele de dimensiuni diferite ne permit să satisfacem obiceiuri alimentare diferite.

Ulei vegetal valoros în Meniurile HiPP

Pentru a ne asigura că toți bebelușii și copiii mici primesc cantități suficiente de acizi grași nesaturați, adăugăm în Meniurile HiPP cantitatea de ulei vegetal pe care o recomandă nutriționiștii. În termeni pur matematici, diferite dimensiuni ale borcanelor pot conține cantități diferite în procente. Acest lucru, însă, nu afectează calitatea produsului.

Ce trebuie să știu atunci când cumpăr o formulă HiPP din UE?

Când vine vorba despre formule, recomandările de hrănire variază semnificativ în cadrul UE. Dacă cumpărați alimente în afara țării dumneavoastră de origine, vă recomandăm să analizați cu atenție informațiile menționate pe deoarece ghidul de preparare și ghidul de dozare pot varia de la o țară la alta.

Dacă aveți întrebări despre produsele noastre, contactați reprezentanții HiPP din țara respectivă. Datele de contact le găsiți pe ambalaje.

Următoarele se aplică pentru toate produsele HiPP:

Toate formulele HiPP sunt adaptate pentru a satisface nevoile nutriționale speciale ale copiilor, astfel încât aceștia să obțină tot ce le este necesar pentru dezvoltare.

De mai bine de 50 de ani, ne-am dedicat toată grija și experiența pentru a produce cele mai bune formule - în conformitate cu standardele înalte de calitate HiPP de pe tot globul. Acesta este motivul pentru care toate formulele HiPP sunt la fel de sigure pentru copiii de pretutindeni și îndeplinesc toate cerințele nutriționale pentru sugari și pentru copii mici sănătoși.

PRE, 1, 2, 3, 4, Formule de Creștere sau Junior – la ce se referă?

Formulele sunt clasificate ca PRE, 1, 2, 3, 4, Formule de Creștere sau Junior în funcție de țară. Găsiți menționată această informație pe partea din față a ambalajelor tuturor formulelor HiPP.

Vă rugăm să rețineți că aceste categorii sau etape de recomandare pot fi asociate cu vârste de hrănire diferite decât cele cu care sunteți obișnuit în țara dvs. de origine.

Formulele 1 sau PRE sunt formule de început și pot fi consumate încă de la naștere. Când vine vorba despre etapele 2, 3, 4, Lapte de creștere sau Junior, puteți găsi informații suplimentare despre vârsta recomandată de hrănire pe partea din față a ambalajului.

Despre amidonul din formule

Amidonul este adăugat în formule pentru a le face mai cremoase. În țări, precum Germania sau Austria, adăugăm amidon în formulele de început, precum și în formulele de continuare de la șase luni.

De asemenea, menționăm amidonul în lista de ingrediente.  În plus, puteți afla cantitatea exactă de amidon în declarația nutrițională menționată  pe ambalaj. Formulele fără amidon pot fi ușor diferențiate de cele care conțin amidon, deoarece includ o notă pe ambalaj unde scrie „doar lactoză”.

Ghidul de preparare indică compoziția formulelor noastre HiPP COMBIOTIC®

Formulele HiPP COMBIOTIC® conțin ingrediente atent selectate și o combinație unică de nutrienți valoroși, inspirată din natură. Printre aceste ingrediente speciale se numără culturi naturale ale acidului lactic care au fost obținute inițial din laptele matern.

Unele țări din UE menționează o temperatură a apei de 70°C pentru prepararea formulelor. În aceste țări, nu adăugăm culturi de acid lactic deoarece acestea ar fi inactivate de apa fierbinte. Formulele HiPP care conțin culturi de acid lactic sunt marcate cu o notă corespunzătoare pe partea din față a ambalajului. Le includem și în lista de ingrediente. Dacă aveți întrebări despre produsele noastre, contactați reprezentanții HiPP din țara respectivă. Datele de contact le găsiți pe ambalajele produselor.