Are copilul meu nevoie de hrană pe perioada nopții?

Fiecare copil are tiparul și nevoile sale individuale de somn și hrană. Nou-născuții, în particular, nu concep diferențele între zi și nopate în primele săptămâni. Bebelușul, pur și simplu, nu este obișnuit să nu primească hrană pentru perioade mai lungi de timp. În burtica mamei copiii erau ”hrăniți” în continuu. Prin urmare, fiți pregătiți să vă solicite hrană de multe ori pe perioada nopții, în primele săptămâni de viață.

Dacă copilul dumneavoastră este hrănit cu lapte praf, puteți face cu rândul cu partenerul dumneavoastră pentru a-l hrăni. Bineînțeles că puteți face același lucru și dacă alăptați și folosiți o pompă de sân seara și păstrați laptele la frigider (bine sigilat la +4°C - +6°C, pentru maxim 2 zile).

Aproximativ în jurul vârstei de trei luni, copilul dumneavoastră va fi capabil să facă față unor perioade mai lungi între mese și, prin urmare, va dormi mai mult noaptea decât în timpul zilei. Începând cu a doua jumătate a primului an, copiii nu mai au nevoie de mâncare în timpul nopții, deoarece, la această vârstă, foamea și ritmul de sațietate ale unui copil sănătos se vor manifesta pe perioada zilei.

O masă de cereale înainte de culcare

Ca ultimă masă a zilei, o masă cu cereale și lapte îi va oferi copilului sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, față de o masă simplă de lapte. Cerealele HiPP cu lapte sunt disponibile sub formă de produse instant. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați apă. Puteți de asemenea să folosiți cerealele Good-Night gata preparate.

Mesele HiPP pentru o Noapte Bună pot fi descoperite aici.

Sațietatea pe parcursul zilei este importantă

Pentru o senzație de sațietate pe perioada nopții, nu este importantă doar masa nutritivă de seară, dar și hrana suficientă pe toată perioada zilei. Dacă doriți ca copilul să doarmă pe toată perioada nopții, este important să-i satisfaceți nevoile nutriționale și în timpul zilei. Încercați să-i oferiți aportul energetic al mesei de seară la mesele din timpul zilei. Oferiți-i la prânz o masă care să conțină legume și carne sau pește. Doar înlocuind o masă de lapte cu un borcan de legume nu va fi suficient. La începutul perioadei de diversificare și atâta timp cât copilul nu poate mânca o porție întreagă, puteți să-i oferiți în continuare lapte până când se satură. Experiența ne arată că cantitatea de lapte va scădea treptat, până când masa de lapte va fi complet înlocuită cu piure.

Diversificarea bebelușului fără mese în timpul nopții

Mesele din timpul nopții se pot transforma într-un obicei la care bebelușul s-ar putea să nu vrea să renunțe. Dacă copilul dumneavoastră continuă să se trezească în timpul nopții, recomandăm să încercați un ceai fără adaos de zahăr, sau apă fiartă – dar nu-i oferiți mâncare. Mesele din timpul nopții împiedică somnul pe toată perioada nopții și, de asemenea, pot afecta primii dinți ai copilului, pentru că este puțin probabil că vor fi curățați după o asemenea masă. Înlăturarea acestui obicei va necesita, bineînțeles, timp și răbdare, dar cu insistență blândă veți atinge acest obiectiv.