Devenind campion al alăptării pas-cu-pas

Alăptarea este cea mai naturală nutriție pentru copilul dumneavoastră. Dar, la fel ca și tehnicile corecte de respirație din timpul nașterii, alăptarea trebuie învățată. Dacă sunteți nesigură în ceea ce privește alăptarea, este cel mai bine să cereți sfatul unui profesionist în domeniu.

  • Alăptați copilul oricând îi este foame. Acest lucru transmite glandelor mamare semnalul să producă mai mult lapte. Astfel, cantitatea de lapte se adaptează nevoilor copilului.
  • Găsiți un loc confortabil și liniștit unde puteți alăpta fără a fi deranjată.

  • Capul bebelușului trebuie să fie în scobitura brațului și restul corpului său pe antebraț. Palma dumneavoastră ar trebui să-i susțină fundulețul. Cu mâna liberă, țineți sânul cu degetul mare deasupra areolei și celelalte degete dedesubt. Ghidați copilul către sân, asigurându-vă că nasul său rămâne liber.
  • Atașarea corectă a bebelușului la sân este importantă: atingeți mamelonul ușor de buzele copilului, până când micuțul își deschide gura. Aveți grijă ca copilul să nu sugă mamelonul – s-ar putea inflama. Cea mai mare parte a areolei ar trebui să fie în gura copilului. În acest mod copilul poate bea așa cum trebuie și mameloanele dumneavoastră nu se vor inflama.

  • Întotdeauna lăsați copilul să golească mai întâi un sân: dacă este aproape gol, conținutul de grăsimi al laptelui crește. Acest lapte bogat în calorii nu doar oferă acizi grași importanți, ci îi oferă și sațietate.  Întotdeauna oferiți-i și celălalt sân, dar doar după aceea. Acest lucru este benefic producției lactate.
  • Pentru a îndepărta copilul de la sân cel mai bine este să împingeți degetul în colțul gurii copilului pentru a strica vidul format. Apoi copilul poate fi îndepărtat ușor de la sân.
  • Nu fiți descurajată dacă alăptarea nu merge bine la început. Dumneavoastră și copilul dumneavoastră alcătuiți o echipă unică. Și, la fel ca în cazul oricărei echipe, probabil veți avea nevoie de puțin antrenament până când va funcționa totul perfect. Acordați-vă dumneavoastră și corpului dumneavoastră puțin timp și păstrați-vă calmul. Profesioniștii în domeniu vă pot oferi sfaturi și suport.