Bea copilul meu suficiente lichide?

Cantitatea de lichide necesară copilului dumneavoastră depinde de vârsta sa și de tipul de alimentație.

În timpul primelor luni, copilul își potolește atât setea, cât și foamea, consumând lapte matern. Cantități suplimentare de lichide, sub formă de apă sau ceai, pot fi necesare dacă copilul dumneavoastră transpiră foarte mult sau pierde cantități mari de lichide (de ex, febră).

În etapa diversificării, adițional laptelui, copiii au nevoie de lichide suplimentare. Și necesită tot mai multe lichide, pe măsură ce introduceți mai multe alimente complementare. La început, copilul va bea foarte puțin pentru că, în continuare, primește suficiente lichide prin lapte. Începând cu a 3-a masă de diversificare, va avea nevoie de ceva de băut la fiecare masă. Copiii, în a doua jumătate a vieții, au nevoie de aproximativ ½ litri, de lichide, inclusiv lapte.

Băuturile potrivite sunt apa potabilă fiartă și răcită sau apa specială pentru sugari și copii mici, cum ar fi HiPP Apa pentru sugari. Alte lichide, potrivite pentru potolirea setei, sunt ceaiurile speciale pentru copii sau sucurile diluate (o parte suc și două părți apă). În mod ideal, ar trebui să-i oferiți copilului lichide între mese, la mese sau după mese, dar nu imediat înainte de masă, acest lucru reducând apetitul.

Sumar al băuturilor HiPP

Important:

Orice băutură consumată frecvent sau constant dintr-un biberon poate cauza degradarea dinților. Din acest motiv:

  • Nu lăsați copilul să sugă în mod continuu din biberon, ca metodă de liniștire sau pentru a-l adormi.
  • Întotdeauna țineți dumneavoastră biberonul când hrăniți copilul, pentru a-l ajuta să bea rapid.
  • Asigurați igiena dentară de bază, odată cu apariția primului dinte.
  • Obișnuiți copiii cu băutul dintr-o cană din a 8-a lună.