Plan de Nutriție: Din a 6-a lună*

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul dumneavoastră.

* Începeți diversificarea în funcție de dezvoltarea copilului, conform recomandărilor medicului.

Copilul dumneavoastră a mâncat până acum doar lapte?

Atunci introduceți treptat hrana de diversificare, la fel cum este descris pentru perioada 4-6 luni. 

Ați început diversificarea?

Da – copilul dumneavoastră mănâncă o masă completă, cu lingura? Atunci puteți integra a doua masă complementară, în planul de mese – seara, o masă de cereale cu lapte. O masă de cereale cu fructe, după-amiaza, este recomandată ca a treia masă complementară.

Dimineața devreme și dimineața mai târziu: copilul primește în continuare lapte.

La prânz: puteți să-i oferiți copilului un meniu. HiPP are multe variante de oferit, astfel încât copilul dumneavoastră să descopere întreaga varietate de arome și texturi. Există meniuri cu carne, pește, dar și piureuri de legume. Meniurile pentru vârste mai mici sunt disponibile sub formă de piure, iar cele din a 8-a lună conțin bucățele delicate pentru a-l învăța pe cel mic sa mestece.

Pentru desert, recomandăm câteva linguri de fructe bogate în vitamina C. Vitamina C ajută corpul să absoarbă fierul valoros din carne.

După-amiaza: puteți să-i oferiți lapte în continuare. Suplimentar mesei de lapte, îi puteți oferi copilului dumneavoastră și câteva linguri de HiPP Fruct & Cereale.

Seara: ca a doua masă complementară, o masă de cereale cu lapte înlocuiește acum laptele de seară.HiPP Cereale Noapte-Bună sunt ideale pentru o masă de seară sățioasă. Acestea exista și deja preparate, la borcan - HiPP Griș cu Lapte Noapte-Bună.

În această perioadă, copilului va începe să-i fie mai sete. Odată cu prima masă, puteți începe să exersați băutul. La început, sorbiturile mici sunt suficiente. Înceând cu a treia masă complementară, ceva de băut trebuie să fie oferit la fiecare masă. Apa sau ceaiurile neîndulcite sunt cele mai potrivite pentru potolirea setei. Asigurați-vă că setea este potolită rapid și că biberonul nu este folosit pentru supt încontinuu.

Pentru a găsi categoria de produse HiPP, urmăriți următoarele coduri de culoare la raft: