Nutriția potrivită înainte de culcare

Un somn liniștit și relaxant pe parcursul nopții este important pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului dumneavoastră - și este important și pentru mami și tati.

Pe lângă ritualurile de calmare practicate înainte de culcare, dar şi asigurarea mediului potrivit pentru somn, mesele de seară sățioase și ușor digerabile, care nu pică greu la stomac, sunt de asemenea importante pentru a adormi ușor și pentru a dormi pe toată perioada nopții. Ar trebui să fie de la sine înțeles că masa de înainte de culcare nu ar trebui să conțină adaos de zaharuri.

După 4-6 luni, conform recomandărilor Institutului de Cercetare asupra Nutriției Copilului din Germania, laptele ar trebui să fie completat cu hrană de diversificare, pas cu pas. Mulți părinți au aceeași întrebare: care este cea mai potrivită masă pentru un somn bun?

Ce este ușor digerabil, sățios pe termen lung și prin urmare îi va permite copilului dumenavoastră să aibă parte de un somn relaxant pe parcursul nopții?

O masă cu cereale și lapte a fost dintotdeauna alegerea tradițională, încercată și testată pentru seară. Laptele conține și oferă proteine ușor digerabile și, în mod particular, nutritive.

Fulgii delicați de cereale oferă energie.

Fulgii nutritivi asigură corpului energia necesară, disponibilă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Astfel, copilul dumneavoastră va dormi, de obicei, nederanjat fără a fi trezit de senzația de foame.

Aceasta este cea mai bună modalitate de a finaliza ziua și de a începe o noapte relaxantă:

Observați cu atenție semnalele copilului dumneavoastră.

Pentru cină micuții nu ar trebui să fie atât de obosiți, încât aproape să adoarmă în timp ce mănâncă. Pentru a dormi bine, copilul dumneavoastră are nevoie de suficient timp pentru a mânca cât are nevoie pentru a se sătura.

Lăsați ca ziua să se termine în liniște și planificați să petreceți puțin timp îmbrățișându-vă, astfel încât micuțul dumneavoastră să se detașeze de mediul înconjurător - și de dumneavoastră – într-un mod natural.

Ce mese de Noapte Bună sunt diponibile de la HiPP?

Exact ceea ce mamele își doresc: HiPP a dezvoltat Mesele de Noapte Bună, fără adaos de zahăr. Laptele potrivit copiilor le va asigura cantitatea adecvată de proteine de înaltă calitate și fulgii nutritivi garantează sațietate pe termen lung.

Nu uitați curățarea dinților

Foarte important: înainte de culcare nu uitați să curățați dinții. Am conceput o serie de multe sfaturi importante privind protecția dentară aici.