10 motive pentru a opta pentru produsele corespunzătoare vârstei 1-3 ani

Copiii între 1 și 3 ani au nevoie de cantități mai mari de nutrienți în alimentația lor, în comparație cu adulții …

… cum ar fi, de exemplu, de 4 ori mai mult fier și de 3 ori mai mult calciu, comparativ cu greutatea lor corporală. Produsele pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani conţin ingrediente valoroase și sunt, în mod particular, îmbogățite cu ceea ce este necesar pentru această vârstă.

Copiii între 1 și 3 ani ar trebui sa consume mai puţină sare decât adulții …

… deoarece aceştia nu ar trebui să se obișnuiască cu alimentele sărate. Mai mult, consumul redus de sare poate ajuta la prevenirea creșterii tensiunii arteriale, mai târziu, pe parcursul vieții (Directiva UE privind Produsele pentru Copilăria Timpurie)

Copiii între 1 și 3 ani nu ar trebui să consume zaharuri, fără a fi necesar, prin intermediul hranei ...

… deoarece nu ar trebui să se obișnuiască cu alimente foarte dulci. Mai mult, acest lucru poate ajuta la prevenția supraponderabilității și a degradării danturii.

... produsele pentru copiii mici, cum ar fi deserturile, batoanele cu fructe și gustările, au un conținut limitat de zaharuri (Directiva UE privind Produsele pentru Copilăria Timpurie). Laptele de creștere nu conține zaharuri suplimentare – conține doar lactoză, conținută în mod natural în lapte.

Copiii între 1 și 3 ani nu pot încă mesteca bine toate alimentele …

… motiv pentru care produsele pentru copiii mici sunt adaptate vârstei, în ceea ce privește dimensiunile bucăților din conținut și a texturii acestora.

Copiii între 1 și 3 ani se află în etapa de creștere …

… astfel fiind mai sensibili la posibili contaminanți. Practic, alimentele pentru copiii mici nu trebuie să conțină contaminanți sau reziduuri (Directiva UE privind Produsele pentru Copilăria Timpurie).

Copiii între 1 și 3 ani sunt mai predispuși infecțiilor …

… și, de asemenea, sunt mai sensibili la alimentele contaminate. Prin urmare, produsele pentru ei sunt sigure, din punct de vedere al igienei.

Unii aditivi, folosiți în multe dintre alimente, nu sunt permiși în hrana pentru copiii mici …

… astfel produsele pentru copiii mici nu conțin nici unul dintre acești aditivi (conform legii).

Copiii între 1 și 3 ani ar trebui să se obișnuiască cu o alimentație naturală și sănătoasă cât mai devreme se poate …

… din acest motiv produsele pentru copiii mici conțin multe ingrediente sănătoase, cum ar fi legumele și fructele. Acestea ar trebui condimentate doar puțin – fără potențatori de aromă sau arome ce nu sunt necesare.

Felul în care este prezentată mâncarea este foarte important pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani …

… de aceea produsele pentru copiii mici pot face din experienţa mâncatului un moment  distractiv, datorită ambalajelor și formelor atrăgătoare micuţilor.

Copiii între 1 și 3 ani trebui să învețe cum să mănânce singuri, cum să muște și cum să mestece corect …

…astfel produsele pentru copiii mici pentru ronțăit sunt concepute pentru a fi ținute în micuțele mâini și nu fac o mizerie prea mare când sunt mâncate. În acest fel, aceste produse îi încurajează pe cei mici să mănânce singuri.