Mesele de lapte – cum să le faceți gustoase!

Atunci când copilul nu poate fi alăptat, formulele de lapte îi asigură nutrienții esențiali. Pe lângă prepararea corectă a formulei de lapte, dragostea și grija dumneavoastră sunt, de asemenea, importante pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Hrănirea copilului cu formulă de lapte, exclusiv sau parțial, nu înseamnă că îi oferiți mai puțină grijă și dragoste. Sfatul nostru: țineți copilul în brațe ca și cum l-ați alăpta și încercați să mențineți contactul vizual.

Astfel, copilul dumneavoastră nu doar se va hrăni, ci va fi și fericit.

Prepararea optimă

Atunci când preparați formula de lapte, vă rugăm să urmați întocmai instrucțiunile de preparare menționate pe ambalaj.

Pentru o digestie bună și un aport corect de nutrienți este important ca proporțiile de pudră și de apă să fie respectate. Pentru că sistemul imunitar al bebelușului dumneavoastră este în curs de maturizare, trebuie să respectați anumite reguli stricte de igienă: să preparați mesele de lapte chiar înainte de a hrăni copilul și nu cu un anumit timp înainte. Mâinile, măsura dozatoare și toate componentele biberonului trebuie să fie curate și uscate. 

Temperatura corectă

Atunci când hrăniți copilul cu biberonul, temperatura laptelui nu ar trebui să fie mai mare de 37°C (temperatura corpului).  Câteva picături pe interiorul încheieturii mâinii reprezintă un test bun: laptele ar trebui să fie cald, dar nu fierbinte. Cantitatea pe care copilul o bea diferă în funcție de apetit și de momentul zilei. Permiteți-i copilului să bea atât cât are nevoie pentru a se sătura. Dacă rămâne lapte, nu îl păstrați. Aruncați resturile. Acestea nu ar trebui sp fie folosite mai târziu.

Tetine curate, copii sănătoși

Toate componentele sticlei și tetinei trebuie să fie foarte bine curățate și spălate după fiecare masă.

Vă rugăm folosiți doar măsura dozatoare din fiecare pachet pentru a măsura cantitatea de pudră. Nu este necesar să o spălați sau să o sterilizați. E suficient să o ștergeți cu un șervețel de hârtie și să vă asigurați că depozitați cutia de lapte într-un loc curat și uscat.