Mesele de lapte – cum să le faceți gustoase!

Atunci când copilul nu poate fi alăptat, formulele de lapte îi asigură nutrienții esențiali. Pe lângă prepararea corectă a formulei de lapte, dragostea și grija dumneavoastră sunt de asemenea decisive pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Hrănirea copilului cu formulă de lapte, exclusiv sau parțial, nu înseamnă că le oferiți mai puțină grijă și dragoste. Sfatul nostru: țineți copilul în brațe ca și cum l-ați alăpta și încercați să mențineți contactul vizual. În acest mod copilul dumneavoastră nu doar se va sătura, ci va fi și fericit.

Prepararea optimă

Atunci când preparați formula de lapte, vă rugăm întotdeauna preparați urmând întocmai instrucțiunile de preparare de pe amblaj.

Pentru a asigura o digestibilitate bună și un aport corect de nutrienți este important să se respecte proporțiile corespunzătoare de pudră și apă. Pentru că sistemul imunitar al bebelușului dumneavoastră este în curs de maturizare, trebuie să respectați anumite reguli stricte de igienă: să preparați mesele de lapte chiar înainte de a hrăni copilul și nu cu un anumit timp înainte. Mâinile, măsura dozatoare și toate componentele biberonului trebuie să fie complet curate și uscate. Întotdeauna ar trebui să fierbeți apa cu care urmează să preparați formula de lapte.

Savurarea la temperatura corectă

Atunci când hrăniți copilul cu biberonul, temperatura laptelui nu ar trebui să fie mai mare de 37°C (temperatura corpului).  Câteva picături pe interiorul încheieturii mâinii reprezintă un test bun: laptele ar trebui să fie cald, dar nu fierbinte. Cantitatea pe care copilul o bea diferă în funcție de apetit și de momentul zilei. Permiteți-i copilului să bea atât cât are nevoie pentru a se sătura. Dacă rămâne lapte, nu îl păstrați. Aruncați resturile, pentru că nu ar trebui folosite mai târziu.

Tetine curate, copii sănătoși

Toate componentele sticlei și tetinei trebuie să fie foarte bine curățate și spălate după fiecare masă.

Tetinele din cauciuc ar trebui fierte din când în când (nu neapărat și pentru tetinele din silicon). Vă rugăm folosiți doar măsura dozatoare din fiecare pachet pentru a măsura cantitatea de pudră. Nu e necesar să o spălați sau sterilizați. E suficient să o ștergeți cu un șervețel de hârtie și asigurați-vă că depozitați cutia într-un loc curat și uscat.