Formulele de lapte

Când ar trebui să trec de la o etapă de vârstă la următoarea? De la ce vârstă poate copilul meu să bea lapte de vacă?

Schimbarea ar trebui să se producă biberon cu biberon – doar creșteți numărul de mese din noua formulă oferită zilnic. Astfel, digestia copilului dumneavoastră se va putea obișnui cu noua formulă și puteți observa dacă copilul o tolerează. Totuși, nu ar trebui să amestecați două formule diferite în același biberon.

Ce perioadă de timp ar trebui folosită o formulă de lapte?

Formulele de lapte de început sunt potrivite pentru sugari în primele 6 luni de viață, în timp ce formulele de continuare sunt potrivite pentru a doua jumătate a primului an de viață.

Laptele de continuare conține mai mult fier decât laptele de început, pentru a asigura un aport suficient de fier în a doua jumătate a primului an de viață. Nu există un moment clar definit în timp de când ar trebui să nu mai folosiți o formulă de lapte de început. Laptele de început și de continuare pot fi folosite atâta timp cât sunt necesare copilului.

Formulele de lapte de început sunt mese complete care ar trebui înlocuite cu o dietă echilibrată, pas-cu-pas, odată cu diversificarea.

Când copilul este mai mare de un an, ar trebui să bea lapte ca parte a unei mese. Laptele de creștere este potrivit. Este adaptat nevoilor alimentare speciale ale copiilor mici și cel mai potrivit este să fie servit ca parte a unei mese, ca alternativă a laptelui de vacă: de exemplu, cu un sandwich, cu cereale sau ca băutură consumată dintr-o cană, între mese. Vă rugăm să țineți cont că cel mai târziu la începutul celui de al doilea an de viață, laptele sau alte lichide ar trebui băute dintr-o căniță. Astfel copilul dumneavoastră este încurajat să deprindă obiceiuri noi, suptul frecvent va fi evitat și dinții lor vor fi protejați împotriva degradării.

 

Aveți întrebări suplimentare?

Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.