Formulele de lapte

Când ar trebui să trec de la o etapă de vârstă la următoarea? De la ce vârstă poate copilul meu să bea lapte de vacă?

Trecerea la o formulă de lapte sau un aliment diferit este posibilă – dar nu o necesitate. Copilul dumneavoastră primește toți nutrienții necesari prin gama completă de Formule de Lapte HiPP – bineînțeles în combinație cu cereale la momentul potrivit în timpul diversificării. Este esențial ca copilul dumneavoastră să fie fericit și sătul cu formula de lapte aleasă. Totuși, schimbarea la o formulă de lapte diferită nu va fi o problemă. Bineînțele, atâta timp cât se respectă vârsta și recomandările de utilizare.Schimbarea ar trebui să se producă biberon cu biberon – doar creșteți numărul de mese din noua formulă oferită zilnic. Astfel, digestia copilului dumneavoastră se va putea obișnui cu noua formulă și puteți observa dacă copilul o tolerează. Totuși, nu ar trebui să amestecați două formule diferite în același biberon. Pe perioada primului an de viață, laptele de vacă ar trebui folosit doar în cantități mici ca ingredient al unei mese, dar nu ca atare din biberon. Când copilul dumneavoastră crește mai mare, experții recomandă laptele de creștere la micul dejun, cu cereale sau ca băutură consumată dintr-o cană potrivită. Îi oferă copilului dumneavoastră vitamine importante și minerale necesare pentru o creștere sănătoasă. Are un conținut redus de proteine care este potrivit pentru copii la această vârstă. 

 

Când ar trebui să schimb formula HA cu o formulă de lapte normală?

O dietă considerabil scăzută în alergeni, în timpul primului an de viață, este decisivă pentru prevenția alergiilor.

Copiii cu risc de alergii ar trebui să primească doar lapte matern, sau atunci când acest lucru nu este posibil, o formulă de lapte hipoalergenică (formulă HA), în primele 6 luni.

Vă rugăm să luați în considerare faptul că aceste măsuri de prevenție a alergiilor își pierd efectul odată cu începerea utilizării unei formule normale de lapte sau a unei formule speciale nehidrolizate. Dacă și cât de strictă din punct de vedere al conținutului scăzut de alergeni ar trebui să fie dieta copilului dumneavoastră, începând cu a doua jumătate a primului an de viață, ar trebui să decideți împreună cu medicul, individual în fiecare caz.

Puteți diversifica dieta copilului corespunzător, cu produsele HiPP cu conținut scăzut de alergeni.

Ce perioadă de timp ar trebui folosită o formulă de lapte?

Formulele de lapte de început sunt potrivite pentru sugari în primele 6 luni de viață, în timp ce formulele de continuare sunt potrivite pentru a doua jumătate a primului an de viață.

Laptele de continuare conține mai mult fier decât laptele de început, pentru a asigura un aport suficient de fier în a doua jumătate a primului an de viață. Nu există un moment clar definit în timp de când ar trebui să nu mai folosiți o formulă de lapte de început. Laptele de început și de continuare pot fi folosite atâta timp cât sunt necesare copilului.

Formulele de lapte de început sunt mese complete care ar trebui înlocuite cu o dietă echilibrată, pas-cu-pas, odată cu diversificarea.

Când copilul este mai mare de un an, ar trebui să bea lapte ca parte a unei mese. Laptele de creștere este potrivit. Este adaptat nevoilor alimentare speciale ale copiilor mici și cel mai potrivit este să fie servit ca parte a unei mese, ca alternativă a laptelui de vacă: de exemplu, cu un sandwich, cu cereale sau ca băutură consumată dintr-o cană, între mese. Vă rugăm să țineți cont că cel mai târziu la începutul celui de al doilea an de viață, laptele sau alte lichide ar trebui băute dintr-o căniță. Astfel copilul dumneavoastră este încurajat să deprindă obiceiuri noi, suptul frecvent va fi evitat și dinții lor vor fi protejați împotriva degradării.

 

Aveți întrebări suplimentare?

Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.