Plan de Nutriție: Din a 7-a lună*

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul dumneavoastră.

* Începeți diversificarea în funcție de dezvoltarea copilului, conform recomandărilor medicului.

După aproximativ 6 luni, unora dintre copii încep să le apară primii dinții. De asemenea, își pot mișca, mai bine, limba și întreaga gură. Din a 8-a lună, este timpul să-i obișnuim cu primele lor bucățele delicate.

Dimineața devreme: laptele este ,în continuare, principala masă. Dacă cumva folosiți lapte praf, luați în considerare că, din a 8-a lună, copilul dumneavoastră poate învăța să bea dintr-o căniță. 

Dimineața mai târziu: puteți continua să-i oferiți lapte. Dacă copilului îi este foarte foame, puteți să-i oferiți suplimentar HiPP Fruct & Cereale. Aceste alimente sunt ușor de digerat și, datorită cerealelor din compoziție, sunt sățioase.

La prânz: din a 8-a lună, puteți să-i oferiți meniuri marcate cu recomandarea "din a 8-a lună". Acestea conțin bucățele delicate, pentru a-l încuraja pe copil să mestece. Învățarea mestecatului este importantă pentru dezvoltare și pentru învățarea limbajului. Porțiile sunt mai mari pentru această categorie de vârstă, copilul dumneavoastră având nevoie de o cantitate mai mare de hrană pentru a se sătura.

După-amiaza: o masă de cereale cu fructe este ideală. HiPP Fruct & Cereale sunt potrivite pentru acest moment. De asemenea, puteți pregăti dumneavoastră o combinație folosind HiPP Cereale și HiPP Fructe 

Ca alternativă, puteți, de asemenea, să-i oferiți copilului HiPP Fruit-Duet, după amiaza.

Seara: puteți să-i oferiți în continuare HiPP Noapte-Bună sau să-i pregătiți o masă de cereale cu HiPP Cereale cu lapte.

Băuturile: cel mai târziu, odată cu introducerea celei de a treia mese complementare, ar trebui să-i oferiți ceva de băut la fiecare masă. Cele mai potrivite opțiuni sunt HiPP Apa pentru copii, ceaiurile neîndulcite sau sucuri de fructe diluate.

Întrebări frecvente

Copilului meu nu i-au apărut încă dinții. Poate în această situație să primească mese cu bucățele delicate?
Da, pentru că bucățelele sunt atât de mici încât copiii le pot strivi de cerul gurii, folosind doar limba.

Copilului meu nu-i place încă mâncarea grosieră. Ce pot face?
Continuați să-l hrăniți cu meniuri sub formă de piure fin și, încercați, din nou, mâncarea cu bucățele delicate, după câteva zile.

Cât de mare ar trebui să fie o porție?
Borcanele noastre din a 8-a lună conțin cantități corespunzătoare vârstei, în cazul majorității copiilor. Totuși, mai sunt și copii care mănâncă puțin mai mult sau care se satură cu mai puțin. Este absolut normal ca apetitul copilului să prezinte fluctuații. Dacă copilului îi este foarte foame, oferiți-i fructe ca desert.

Sfaturi pentru sănătatea dinților:

  • Asigurați igiena dentară, odată cu apariția primului dinte.
  • Fără mâncare, doar apă sau ceiuri neîndulcite după spălarea dinților.
  • Niciodată nu folosiți biberoane cu lapte sau ceai ca metodă de liniștire sau de adormire a copilului, pentru a suge din ele încontinuu.
  • Întotdeauna țineți dumneavoastră biberonul, pentru ca cel mic să-și potolească rapid setea.
  • Obișnuiți copilul să bea din căniță, începând de la 8 luni.

Pentru a găsi categoria de produse HiPP, urmăriți următoarele coduri de culoare la raft: