Plan de Nutriție: Din a 7-a lună*

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul dumneavoastră.

* Începeți diversificarea în funcție de dezvoltarea copilului, conform recomandărilor medicului.

După aproximativ 6 luni, unora dintre copii încep să le apară primii dinții. De asemenea, își pot mișca, mai bine, limba și întreaga gură. Din a 8-a lună, este timpul să-i obișnuim cu primele lor bucățele delicate.

Dimineața devreme: primul lucru dimneața, laptele este în continuare cea mai bună masă. Dacă cumva folosiți lapte praf, luați în considerare că, din a 8-a lună, copilul dumneavoastră poate învăța să bea dintr-o căniță. Acest lucru promovează dezvolatarea și este mai bun pentru dinți.

Dimineața mai târziu: puteți continua să-i dați lapte. Dacă copilului îi este foarte foame, puteți să-i oferiți suplimentar HiPP Fruct & Cereale. Aceste alimente sunt ușor de digerat și, datorită cerealelor, sunt sățioase.

La prânz: din a 8-a lună puteți să-i oferiți meniuri marcate "din a 8-a lună". Acestea conțin mici bucățele delicate, pentru a încuraja copilul să mestece. Învățarea mestecatului este importantă pentru dezvoltare și pentru învățarea limbajului. Porțiile sunt mai mari pentru această categorie de vârstă, copilul dumenavoastră având nevoie de mai mult acum pentru a se sătura.

După-amiaza: o masă de cereale cu fructe este ideală. HiPP Fruct & Cereale sunt potrivite pentru acest lucru. Varitățile noi asigură și mai multe arome. De asemenea, puteți pregăti o combinație dumneavoastră folosind HiPP Cereale și HiPP Fructe. (Instrucțiuni privind cum să faceți acest lucru se regăsesc pe ambalajul cerealelor.) Ca alternativă, puteți de asemenea să-i oferiți copilului HiPP Fruit-Duet, după amiaza.

Pentru primele ronțăieli, din a 8-a lună, există HiPP Primul Biscuite, ca completare ideală între mese, și de asemenea promovează mestecatul și musculatura mandibulară.

Seara: puteți să-i oferiți în continuare HiPP Good-Night la borcan sau să-i pregătiți o masă de cereale dumneavoastră cu HiPP Cereale cu lapte.

Băuturile: cel mai târziu, o dată cu introducerea celei de a treia mese complementare, ar trebui să-i oferiți ceva de băut la fiecare masă. Cele mai potrivite opțiuni sunt Apa pentru sugari, ceaiurile neîndulcite sau sucuri de fructe diluate.

Întrebări frecvente

Copilului meu nu i-au apărut încă dinții. Poate în această situație să primească mese cu bucățele delicate?
Da, pentru că bucățelele sunt atât de mici încât copiii le pot strivi de cerul gurii, folosind doar limba.

Copilului meu nu-i place mâncarea grosieră încă. Ce pot face?
Continuați să-l hrăniți cu meniuri sub formă de piure fin și, încercați din nou mâncarea cu bucățele delicate, după câteva zile.

Cât de mare ar trebui să fie o porție?
Borcanele noastre din a 8-a lună conțin cantități corespunzătoare vârstei, în cazul majorității copiilor. Totuși, mai sunt și copii care mănâncă puțin mai mult sau care se satură cu mai puțin. Este absolut normal ca apetitul copilului să prezinte fluctuații. Dacă copilului îi este foarte foame, oferiți-i fructe ca desert.

Sfaturi pentru sănătatea dinților:

  • Asigurați igiena dentară de bază, odată cu apariția primului dinte
  • Fără mâncare, doar apă sau ceiuri neîndulcite după spălarea dinților.
  • Niciodată nu folosiți biberoane cu lapte sau ceai ca metodă de liniștire sau de adormire a copilului, pentru a suge din ele în continuu
  • Întotdeauna țineți dumneavoastră biberonul, pentru ca copilul să-și potolească rapid setea
  • Obișnuiți copilul să bea din căniță începând de la 8 luni

Pentru a găsi categoria de produse HiPP, urmăriți următoarele coduri de culoare la raft: