Limbajul trupului bebelușului

Bebelușii nu pot vorbi dar sunt foarte pricepuți să își exprime dorințele prin limbajul trupului.

Deci, ce înseamnă când bebelușii se încruntă sau își lovesc picioarele?

Gura

Râsul sau zâmbetul: semnul care este imposibil de interpretat greșit. Când copiii zâmbesc, sunt fericiți și mulțumiți. Bebelușii nu au nevoie de un anumit motiv pentru a fi fericiți. Când zâmbește și râde, bebelușul tău îți spune: „Mă simt minunat!”

Când bebelușii plescăie sau își sug degetele, de multe ori le este foame. Cu toate acestea, dacă tocmai au mâncat și nu prezintă niciun alt semn de foame, pot avea doar instinctul de a suge, un reflex instinctiv pentru mulți bebeluși.

Ochii

Când bebelușul te privește cu ochii mari, îți poate spune mai multe lucruri. Părinții învață rapid dacă ochii mari indică o atenție sporită, fericire, teamă sau surprindere. Când pleoapele sunt pe jumătate lăsate și ochii par mici, bebelușii pot fi plictisiți sau obosiți.

Sprâncenele ridicate sunt un semn că bebelușul este surprins. Când se încruntă, poate fi un semn că nu se simte prea bine.

Când au o privire sticloasă, probabil vor puțină liniște și relaxare.

Mâini și picioare

Bebelușii care își lovesc mânuțele sau picioarele, procedează astfel din diferite motive. Pentru o interpretare corectă, este important să observați ce altceva mai fac bebelușii. Uneori, au nevoie de atenție sau vor să se joace. Dacă se zbat când lovesc și par neliniștiți, poate fi un semn că ceva îi nemulțumește, de exemplu gazele sau colicii. Bebelușii care râd când lovesc, își exprimă bucuria de a trăi.

Limbajul trupuluii este unic și nu poate fi mereu interpretat. Cu toate acestea, pe măsură ce părinții ajung să își cunoască copiii, vor învăța să citească corect semnele și să înțeleagă ce își doresc să transmită.