Ambalajele sustenabile HiPP

Procesarea deșeurilor – Ce se întâmplă, de fapt, cu deșeurile noastre?

Deșeurile sunt materiale reciclabile depozitate incorect. În mare parte, deșeurile reziduale sunt incinerate și, prin urmare, reciclate în cel mai bun mod posibil, deoarece instalațiile de incinerare a deșeurilor pot genera căldură pentru gospodăriile și clădirile din jur (încălzire regională).

Materialele reciclabile trebuie colectate separat și sortate astfel încât să poată fi reciclate. Aceasta înseamnă: materiile prime obținute prin procesarea acestora pot fi folosite, de exemplu, ca bază pentru obținerea sacilor de gunoi, a ghivecelor de flori și a coșurilor de cumpărături. În mod ideal, acestea sunt, de asemenea, folosite pentru a produce noi materiale pentru ambalare.

Cu cât consumatorii separă cu mai mare ateție diferitele componente ale ambalajului (de exemplu, scoateți capacul foliei de aluminiu de pe vasele de iaurt), cu atât pot fi reciclate mai bine.

Ce inseamnă reciclabil și de ce este important?

Cu cât reciclabilitatea unui pachet este mai mare, cu atât el poate fi mai mult reutilizat după eliminare. Reciclabilitatea ridicată este o cerință pentru producția de materiale reciclate, reprezentând baza pentru un management al reciclării superior.

În medie, 90% din ambalajele produselor noastre HiPP BabySanft pot fi reciclate.

De ce ambalajele HiPP nu au toate o rată de reciclare de 100%?

Există anumite substanțe indispensabile, precum cernelurile de imprimare și adezivii, care interferează cu procesul de reciclare.

Reciclarea 100% este imposibilă și datorită unor materiale compuse, necesare. Doar ambalajele transparente și neimprimate au o rată de reciclare de 100%.

Cu toate acestea, tipurile de ambalaje de acest fel nu oferă protecție UV necesară pentru conținutul sensibil. Reciclabilitatea ambalajelor noastre este, așadar, la fel de mare pe cât permite procesul de producție și produsele respective.

Ambalajul HiPP BabySanft Ulei de corp, de exemplu, are o rată de reciclare de 100%, deoarece capacul și sticla sunt fabricate din același material.

Ce este mai exact materialul reciclat? De unde vine și cum poate fi folosit?

Cel mai cunoscut material reciclat este, probabil, hârtia reciclată. Deci materialul reciclat este produsul unui proces de reciclare.

Plasticul este, de asemenea, un material care poate fi adesea reciclat. Cu toate acestea, aceste materiale plastice reciclate nu pot fi folosite pentru a produce ambalaje noi pentru alimente, deoarece nu ar îndeplini cerințele necesare de „curățenie”.

Acest lucru este diferit pentru sticlă și aluminiu: sticla sau aluminiu reciclat pot fi perfect folosite pentru a produce noi ambalaje alimentare, deoarece acestea sunt procesate la o temperatură foarte ridicată în timpul procesului de reciclare, astfel eliminând orice impurități.

De ce nu folosim plastic reciclat pentru a produce ambalaje noi?

Folosim deja sticlă reciclată în materialele care vin în contact cu alimentele, cum ar fi borcanele HiPP.

Calitatea și siguranța ambalajelor și a materialelor de ambalare utilizate sunt foarte importante pentru noi. Acest lucru se datorează faptului că bunăstarea și siguranța bebelușilor și a copiilor mici este prioritatea noastră principală.

Având în vedere că cea mai recentă tehnologie în sortarea, mărunțirea și spălarea deșeurilor din plastic nu oferă o calitate suficient de ridicată a materialului, utilizarea plasticului reciclat în ambalajele pentru alimentele pentru copii nu este o opțiune pentru noi.

Materialul reciclat poate fi la fel de bun ca și deșeurile folosite. Momentan, în colectarea deșeurilor din plastic nu se face o distincție între ambalajele alimentare și ambalajele pentru medicamente, detergenți, ulei de motor etc., adică nu sunt separate după origine sau curățenie, ci doar după tipul de plastic.

Cu toate acestea, examinăm continuu capacitatea de utilizare a materialelor plastice reciclate pentru ambalajele gamei noastre de îngrijire a pielii HiPP BabySanft.

De ce este în regulă să folosim materialul reciclat pentru cutiile pliabile?

La HiPP, folosim materiale reciclate pentru cutiile noastre pliante, ori de câte ori acestea nu intră în contact direct cu conținutul produsului. Cutiile pliabile constau în cel puțin 80% hârtie reciclată.