Când și cum să începeți diversificarea?

Momentul pentru începutul diversificării depinde de dumneavoastră și de copilul dumneavoastră. Nu există un moment ideal, clar definit, pentru a începe. Unii copii vor să fie alăptați pe o perioadă mai lungă decât mama își imaginează inițial. Nevoile personale ar trebui luate în considerare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni și continuarea alăptării cât mai mult timp posibil, în paralel cu începerea diversificării. Laptele matern va trebui înlocuit pas-cu-pas de către hrana de diversificare. Acesta este cel mai natural mod de diversificare a bebelușului.

Continuați alăptarea la celelalte mese – atâta timp cât dumneavoastră și copilului dumneavoastră vă face plăcere acest lucru. 

Informații importante:

Laptele matern este cea mai bună și mai ieftină modalitate de hrănire a nou-născuților și, în același timp, oferă o protecție bună împotriva bolilor. Hrănirea frecventă este cea mai bună cale de stimulare a producției lactate. Aveți grijă la o alimentație echilibrată pe perioada alăptării. Decizia de a nu alăpta este una foarte greu reversibilă. Dacă-i oferiți copilului lapte praf în completarea laptelui matern, acest lucru poate afecta succesul alăptării. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele 6 luni. Cereți sfatul medicului dumneavoastră.