Când va începe copilul meu să doarmă pe toată perioada nopții?

Momentul în care copilul va începe să doarmă pe tot parcursul nopții variază individual. Ca părinți, cea mai bună modalitate pentru a promova obiceiuri de somn sănătoase este să răspundeți nevoilor specifice ale copilului dumneavoastră.

De la aproximativ 6 luni, copiii nu mai au nevoie de hrană pe perioada nopții pentru că, la această vârstă, ritmul foame - sațietate ale unui copil sănătos se vor muta în totalitate pe perioada zilei. Episoade scurte de trezire, totuși, sunt normale. În mod ideal, copilul dumneavoastră va adormi repede la loc de unul singur.

Multe motive pot cauza trezirea bebelușului

Vă rugăm țineți cont că trezitul sau plânsul în timpul nopții pot avea multe cauze. În afară de foame, sete sau scutece pline, există și alte motive – cum ar fi apariția dinților, perioade puternice de creștere, infecții sau efectele unei zile agitate. Toate acestea pot face ca un copil să manifeste un comportament de somn neobișnuit: trezire, bâlbâieli sau cererea de alăptare sau biberon. Uneori copiii plâng și țipă dacă au nevoie de afecțiune, sau doar pentru a se elibera de stres. Din nefericire, nu există o metodă magică pentru a-l adormi la loc pe copil. Poate fi, de asemenea, posibil ca un copil, deja obișnuit să doarmă pe tot parcursul nopții, să înceapă să se trezească din nou noaptea. Aceasta va fi, de cele mai multe ore, o fază scurtă și trecătoare.

Este important să urmați rutine zilnice constant

Este important să urmați rutine zilnice, constant, cu mese regulate, ore de somn și alte activități, cum ar fi plimbatul în aer liber. O rutină regulată înainte de culcare, care să includă de exemplu băița, mâncatul, povești de noapte bună sau cântece de leagăn, va crea întotdeauna o atmosferă calmă.

Este nevoie de răbdare

Nu vă pierdeți răbdarea dacă copilul dumneavoastră nu dezvoltă obiceiuri de somn regulate imediat. Nu există vreun truc magic pentru asta. Nu puteți controla somnul copilului. Ceea ce puteți face este să îl ajutați pe copil să descopere un ritm fix și să dezvolte obeceiuri de somn sănătoase. Nu vă descurajați dacă alți părinți vă spun că deja copiii lor dorm pe toată perioada nopții. Definiția somnului pe toată perioada nopții este una relativă, deoarece este folosită și pentru sugarii mici, chiar dacă ei dorm doar de la miezul nopții până la 5 sau 6 dimineața. Părinții cu copii mici trebuie să fie pregătiți să accepte că somnul lor pe perioada nopții va fi intrerupt frecvent, de obicei, în primii 3-4 ani.