Nutriția echilibrată a copilului

De ce recomandăm o varietate și o diversitate atât de mare, în nutriția copilului, în prezent – în contrast cu trecutul?

În primele câteva luni de diversificare, copiii sunt în mod particular deschiși unor noi gusturi. Din acest motiv, este recomandat ca, la această vârstă, copiii să primească o varietate sănătoasă de alimente. Dacă copiii se obișnuiesc cu arome diferite și alimente sănătoase, la această vârstă fragedă, le pot accepta mai bine pe măsură ce cresc. Înainte, o alimentație mai restrictivă era recomandată în scopul de a preveni alergiiile. În prezent, multe studii științifice au făcut cunoscut faptul că este important ca sistemul imunitar al copilului să intre în contacte cu ingrediente cum ar fi peștele, ouăle sau laptele, chiar la vârsta diversificării.

Cum aș putea pune acest lucru cel mai bine în practică, în nutriția copilului meu?

Masa de prânz este prima masă diversificată complet a copilului. Este minunat că există atât de multe varietăți delicioase de încercat. Odată ce copilul dumneavoastră s-a obișnuit să mănânce cu lingurița, puteți varia zilnic mesele. Într-una din zile, de exemplu, puteți să-i dați carne de vită cu morcovi; în următoarea zi îi puteți da, de exemplu, porumb cu curcan. Alegând legume și carne diferită, și din când în când și pește, creați diversitate în planul de mese al copilului dumneavoastră.