De unde provin migdalele HiPP de calitate ecologică? Unde și cum sunt acestea crescute?

Migdalul sălbatic provine din zona mediteraneană și este cultivat de multă vreme. Migdalele pentru uleiul folosit de HiPP provin din Spania.

Migdalii HiPP cresc pe coasta mediteraneană a Spaniei, ”Costa Blanca”, din regiunea Alicante, unde clima este cea potrivită.

Migdalii sunt crescuți și cultivați conform principiilor agriculturii ecologice (conform Regulamnetului UE privind Agricultura Ecologică/Organică 834/2007/UE).

Cum este obținut uleiul din migdale de calitate ecologică?

Uleiul nostru din migdale de calitate ecologică este obținut din migdale dulci, coapte – așa numitele ”pinchados”. În Spania, recoltarea migdalelor are loc in luna august, migdalele fiind transportate în Germania. Sunt alese doar acele migdale de cea mai bună calitate, presate la rece și apoi filtrate. Presarea este executată de o mașină. Elementele proteice nedorite sunt filtrate și îndepărtate. Doar acest proces de curățare poate garanta calitatea permanentă și siguranța produsului.

De ce este acest ulei din migale de calitate ecologică atât de înalt calitativ?

Uleiul din migale este unul dintre cele mai valoroase și mai costisitoare uleiuri de îngrijire a pielii.

Conținutul în ulei al unei migdale este între 50 și 55%. Uleiul de migdale este galben deschis, destul de subțire și are un parfum și un gust moderat, caracteristic.

Datorită compoziției sale, uleiul de migdale face parte dintre uleiurile cele mai valoroase pentru îngrijirea pielii și are proprietăți foarte hrănitoare: uleiul de migdale este, în mod natural, bogat în acizi grași mono- și binesaturați (>90%), prietenoși cu pielea, care o hrănesc și o protejează deosebit de bine.

Procentul de acid oleic (~70%) este în special înalt în uleiul de migdale, urmat de acidul linoleic (> 20%) activ la nivelul pielii. Acidul γ-linoleic are un efect foarte pozitiv asupra pielii sensibile. Uleiul de migdale mai conține vitamina E naturală (tocoferol), care este un antioxidant (interceptând radicalii liberi), prin urmare protejează pielea față de influențele mediului înconjurător.

De ce este uleiul de migdale de calitate ecologică atât de potrivit pentru îngrijirea pielii bebelușului?

Uleiul din migdale are un efect demonstrat în produsele cosmetice, de secole, și este cunoscut de-a lungul istoriei pentru proprietățile sale de îngrijire a pielii.

Și-a dovedit efectul și în ceea ce privește îngrijirea pielii sensibile a bebelușului și este în special bine tolerat de către pielea sensibilă și cea uscată, deficitară în uleiuri. Uleiul de migdale este incomparabil de delicat și neiritativ.

Combinația dintre efectul nutritiv și delicatețea particulară fac ca acesta să fie recomandat de multe ori pentru îngrijirea pielii bebelușilor.

Este, de asemenea, un ulei perfect pentru masaj, lăsând pielea deosebit de catifelată.