Ambalajele – soluții ecologice

HiPP face eforturi pentru a reduce materialele ambalajelor la un minim absolut și pentru a proteja resursele. Toate ambalajele noi trebuie să fie, întotdeauna, mai sigure, din punct de vedere ecologic, decât cele precedente. Doar materialele realizate din carton reciclat sau din fibre ecologice pure, sunt folosite pentru ambalarea secundară.

De unică folosință vs reutilizabile

O analiză executată de Institutul pentru Ecologie Aplicată din Freiburg, Germania, a aratat că borcanul HiPP de unică folosință, este cea mai ecologică soluție comparată cu sistemele reutilizabile. Ambalajele reutilizabile sunt avantajoase doar – de exemplu, în industria băuturilor – când sunt folosite borcanele de sticlă standardizată. Dacă acest lucru este posibil, rutele de transport pot fi scurtate. Pentru moment, este imposibilă elaborarea unui sistem ecologic benefic pentru ambalaje reutilizabile care să se limiteze doar la refolosirea borcanelor pentru hrana pentru copii. Pe baza rezultatelor testului, HiPP a accelerat optimizarea ecologică a sistemului actual al borcanelor de unică folosință. Greutatea sticlei, de exemplu, a fost redusă cu aproape 15% în ultimii opt ani.

Plastic și sticlă – o comparație

Institutul pentru Ecologie Aplicată din Freiburg a fost, de asemenea, delegat de HiPP să analizeze aspectele ecologice ale ambalajelor din plastic și din sticlă, deoarece, de la începutul anului 2010, HiPP a început să utilizeze și căni. Din punctul de vedere al consumatorului, plasticului are ca beneficii: greutatea scăzută și rezistența la spargere. Odată cu introducerea plasticului, cantitatea ambalajelor de sticlă a fost redusă în 2010 cu 18% în 2010, față de 2009. Pe de altă parte, producția de căni HiPP, a crescut peste medie, datorită cererii foarte mari.

FSC și hârtia reciclată

Pentru produse care vin în contact direct cu mâncarea, de exemplu, pliculețele de ceai, HiPP folosește ambalaje certificate FSC din fibre pure, cum ar fi cerneală pe bază de ulei mineral, folosită la majoritatea ambalajelor HiPP, pentru a preveni contaminarea cu reziduuri. De exemplu, cerneala folosită pentru cutia pliabilă premium folosită pentru ambalarea laptelui este cerneală vegetală.