Dr. Hans Müller: părintele spiritual al agriculturii organice

Dr. Hans Müller s-a născut în cantonul Bern în 1892. A crescut printre șase frați și surori, la o fermă în valea Emmental. Până la începutul anilor 1930, Müller a lucrat ca profesor. Experiența sa, privind greutățile întâmpinate de familiile fermierilor și problemele sociale consecutive, l-a decis să intre în politică.

Pe perioada activității sale politice, care a inclus 19 ani în Adunarea Natională, Dr. Hans Müller a devenit convins că problemele de bază ale existenței rurale nu pot fi rezolvate la nivel politic, ci fermierii ar trebui să se ajute singuri.

S-a concentrat în principal pe ferme mici și la modul în care își pot asigura existența. Dr. Hans Müller a văzut o posibilitate, pentru auto-ajutor rural, în respingerea agriculturii convenționale, scăderea costurilor și menținerea biotei solului, precum și în producerea hranei de înaltă calitate.

Împreună cu soția sa, Dr. Marie Müller, și doctorul, biologul și omul de știință privind solul, Dr Hans Peter Rusch, a dezvoltat metoda cultivării organice-bilogice.

În această echipă de trei, Dr. Hans Müller și-a asumat rolul de a implementa inovațiile științifice, testate de către soția sa, și descoperirile științifice ale lui Rusch, în practica rurală.

Cu noua lor metodă, au adus impulsuri noi agriculturii elvețiene și mai departe de atât. Similar metodei Bio-dinamice, care a fost de asemenea dezvoltată în Elveția de către Rudolf Steiner, agricultura organică-biologică s-a răspândit apoi și în alte țări.