Premii și distincții

Repere pe calea sustenabilității

Angajamentul pentru sustenabilitate este documentat nu doar prin distincții și premii, dar și prin încrederea mare a consumatorilor, de care se bucură HiPP. Pentru HiPP, acest lucru inseamnă recunoașterea și motivația pentru noi obiective.

Locul 1 ca imagine, în clasamentul revistei WirtschaftsWoche

25.05.2013
Consumatorii (8400 intervievați) au votat încă o dată pentru HiPP ca fiind cea mai sustenabilă companie din Germania, în 2013. 

Dorim să mulțumim tuturor pentru încrederea acordată. În același timp, votul consumatorului reprezintă o motivație pentru HiPP, pentru a continua eforturile de a oferi în continuare produse de înaltă calitate organică și de încredere. Deja în 2011 și 2012, HiPP a fost votată cea mai sustenabilă companie din Germania, în revista WirtschaftsWoche, prin sondaje de opinie reprezentative.

În 2013 compania HiPP a fost aleasă câștigătoarea clară dintre 103 companii din 17 domenii. Locurile 2 și 3 au fost ocupate de către producătorul de electrocasnice Miele și de către lanțul de magazine DM.

Ultimele trei locuri au fost ocupate de către McDonald’s și magazinele de haine H&M și KIK. Sondajul a arătat că un brand este ales de consumatori, nu doar datorită produsului, dar și datorită angajamentului companiei în domenii precum protecția mediului și problemele sociale.

Premiul CSR al Guvernului Federal German

24.04.2013

HiPP a primit locul 1, ca una dintre cele mai responsabile companii din Germania.

HiPP a primit premiul 1 pentru angajamentul exemplar în domeniile protecției mediului și comunității, managementul afacerilor, piețe și locuri de muncă și a primit, cu încântare, recunoașterea ca fiind cea mai responsabilă companie din Germania, la categoria sa de dimensiune (500 – 4.999 angajați).

    Informații detaliate despre activitățile HiPP de CSR pot fi găsite aici. 

Premiul German de Sustenabilitate al Guvernului Federal German 2012

07.12.2012
HiPP a primit distincția de a fi numită între cele mai sustenabile 3 companii din Germania. 

În 7 decembrie 2012, câștigătorii premiului German de Sustenabilitate al Guvernului Federal German au fost premiați la Düsseldorf. Premiul a fost acordat pentru succes economic exemplar, responsabilitate socială și gestionare a mediului conservând resursele naturale. Doar companiile care au dovedit că au adus contribuții remarcabile în domeniul managementului sustenabilității și că încurajează viitoare acțiuni de conștientizare socială, prin afacerea lor, au ajuns pe lista scurtă.

FAUN – Categoria Responsabilitate și Sustenabilitate

22.11.2012
FAUN – Categoria Responsabilitate și Sustenabilitate, oferit de către Deutsche Standards EDITIONEN și Ernst & Young

Pentru prima dată în acest an, în colaborare cu editura Deutsche Standards EDITIONEN, compania de audit Ernst & Young a oferit premiul FAUN, un premiu special pentru afacerile germane de familie. Premiul este oferit pentru management exemplar la trei categorii: 1. Tradiție & Pregătire, 2. Responsabilitate & Sustenabilitate, 3. Inovație. Acest premiu acoperă domeniul consumatorilor, serviciilor și industria. Premiul în sine, al cărui nume, FAUN, a fost creat ca acronim pornind de la termenul în germană pentru o afacere de familie, “Familienunternehmen”, a fost dezvoltat de către Olaf Salié, Director al editurii Deutsche Standards EDITIONEN, și designerul Daniel Bergs. Reprezintă un copac și simbolizează rădăcinile, creșterea, înnoirea și legătura – pentru familia și pentru marca proprie. Stefan Hipp a primit premiul la categoria ”Responsabilitate & Sustenabilitate”.

Premiul Bavarez pentru Afaceri de Familie 2012

21.03.2012
Pentru prima dată în martie 2012, proprietarii afacerilor de familie (ASU) și antreprenorii tineri (BJU) au oferit premii afacerilor de familie. Premiul bavarez pentru Afaceri de Familie 2012 a fost acordat la trei categorii ”Sustenabilitate”, ”Inovație” și ”Angajament Social”. Claus Hipp a primit premiul 2 la categoria ”Sustenabilitate” pentru HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG.

Premiul Solar German

05.11.2011
În data de 5 noiembrie 2011, Asociația Europeană pentru Energie Regenerabilă, EUROSOLAR, a oferit producătorului de hrană pentru copii cu sediul la Pfaffenhofen – HiPP -  Premiul German Solar 2011. 

Acest premiu oferă companiei un semn de recunoaștere, pentru multele decenii de când există filozofia companiei privind sustenabilitatea. Până la urmă, ”producerea ecologică a hranei pentru copii” a fost o temă dominantă în istoria companiei. HiPP nu este doar un pionier al agriculturii ecologice, dar a fost și primul producător de hrană din Europa care a introdus un sistem de management al mediului certificat EMAS, încă din 1995. Datorită implementării sale constante și susținute, compania economisește în continuare resurse și energie, și acum produce CO2-neutru (fără emisii de CO2) în Germania, chiar dacă și-a dublat producția. Încălzirea globală este în strânsă legătură cu extincția speciilor de animale și a varietății de plante. HiPP este devotat activ conservării biodiversității, în acest mod.

Recunoașterea Pactului de Mediu Bavarez

27.09.2011

Recunoașterea implicării pe termen lung, în colaborarea privind protecția mediului, prin Pactul Bavarez de Mediu

HiPP a fost una dintre companiile care a semnat, de la început, Pactul Bavarez de Mediu ”Protejând Mediul Împreună”, atunci când a fost fondat, pe 23 octombrie 1995. Ca pionier, HiPP a primit premiul pentru implicarea sa exemplară pe termen lung, de la Ministrul de Stat Söder, în cadrul unei ceremonii la München, alături de celelalte companii fondatoare. ”Scopul Pactului de Mediu este de a întări și a dezvolta în continuare angajamentul companiilor bavareze, în domeniul protecției mediului bazat pe responsabilitate personală și acțiune voluntară. Membrii Pactului de Mediu oferă un exemplu puternic, contribuind la o Bavarie ca spațiu de locuit sustenabil și prietenos cu mediul.”, spune Söder. În timpul ceremoniei, Ministrul de Stat a oferit premiul către 12 de companii din Bavaria de Sus, care s-au aflat printre primii membri ai Pactului de Mediu.

Econosophen

06.04.2011


München – pe 6 aprilie, organizația germană pentru ajutor ”Human Plus e.V.” a acordat producătorului de hrană pentru copii premiul ”Econosophen”. 

Acest premiu este acordat persoanelor și companiilor cu responsabilitate socială înaltă și merite extraordinare, de către organizația internațională activă caritabil, anual. Human Plus e.V. este recunoscută ca asociație non-profit pentru ajutor umanitar. Activitățile sale au contribuit la reducerea sărăciei și îmbunătățirea condițiilor, în multe țări la nivel mondial, începând cu 1998. Această organizație pentru ajutor a menționat că motivul, pentru acordarea acestui premiu, a fost acela că atunci când Claus Hipp a reacționat pentru a ajuta copiii nevoiași din Haiti și Pakistan, a făcut acest lucru nu din motive profesionale, ci datorită chemării sale în viață.

Pro Biokultura

Pe data de 27.11.2010, Domnul Csaba Bódi, Manager General al HiPP Ungaria, a primit Premiul Pro Biokultura. Făcând parte din Ziua Stiinței, acest premiu a fost acordat pentru promovarea ecologiei.

Premiul Steiger la categoria "Mediu"

13.03.2010
În data de 13 martie în Bochum, Germania, s-a acordat premiul Steiger, care simbolizează toleranța și umanitarismul. 

Claus Hipp a câștigat acest premiu la categoria ”Mediu”, deoarece ”a pus în practică valorile sale personale, ca antreprenor, de decenii, și recunoașterea se datorează eforturilor sale de a proteja și de a conserva natura, precum și mediul”.

Premiul German pentru Sustenabilitate

06.01.2009
Premiul German pentru Sustenabilitate, la categoria ”Achiziții Sustenabile”

HiPP a primit Premiul German pentru Sustenabilitate, pentru meritele sale în domeniul achizițiilor sustenabile. Compania practică de multă vreme un management considerabil al sustenabilității, la cel mai înalt nivel, de-a lungul lanțului de creare a valorilor. De la achiziții la producție, distribuție și administrare, principiile sustenabilității au fost mereu luate în considerare. HiPP a excelat în implementarea acestor principii în domeniul achizițiilor. HiPP este cel mai mare procesator de materii prime ecologice din lume.

Premiul de protecție a mediului “Golden Flower of Rheydt”

13.09.2009
Câștigătorul premiului din acest an, Claus Hipp, a fost un pionier în domeniul producției organice a hranei pentru copii, de mai bine de 30 de ani. ”A fost, cu curaj, înaintea timpului sau”, este modul în care oaspetele de onoare a fost descris de către Domnul Primar Norbert Bude. 

 ”Claus Hipp nu doar dă numele său agriculturii organice”, a adăugat Președintele Consiliului de Administratori, pentru ceremonia de premiere Golden Flower, Dr. Gottfried Arnold, în discursul său onorific. ”În ultimii ani a reușit să reducă emisiile de CO2 din compania sa, cu mai mult de 90 de procente. Cea mai mare parte a aprovizionării cu energie provine din materii prime regenerabile. Consumul de apă a scăzut cu aproximativ 40 de procente, per tonă de producție.” ”Cu Claus Hipp, societatea a devenit mai ecologică, mai umană, mai atentă”, a spus prezentatorul oficial.