Săptămâna 39 a sarcinii: s-ar putea întâmpla oricând

În săptămâna 39, totul este despre odihnă și așteptare - majoritatea bebelușilor se nasc în această săptămână de sarcină. Sunteți acum în a treia săptămână a lunii a zecea a sarcinii, care se va termina foarte curând.

Dimensiunea bebelușului dvs. în săptămâna 39

Bebelușul dvs. are acum aproximativ 50 cm lungime, cam la fel de mare ca un pepene verde și cântărește aproximativ 3250 de grame. În medie, nou-născuții cântăresc între 3200 și 3500 de grame și au o lungime de 50-52 cm - indiferent dacă bebelușul dvs. este mai lung / mai scurt sau mai greu / mai ușor, depinde în principal de genă și de când sunt născuți.

Dezvoltarea bebelușului dvs.

Cu toată grăsimea pe care bebelușul dvs. o are ca rezervă pentru perioada de după naștere, va părea destul de dolofan. Va fi ghemuit ca o minge în poziție fetală, gata să se aventureze în lume.

Bebelușii care rămân în uter mai mult timp vor continua să se îngrașe și să crească puțin mai mult, deși nu la fel de mult ca în ultimele săptămâni.

Organele lor interne sunt pe deplin dezvoltate și fiecare organ și sistem individual le oferă tot ce este necesar pentru a supraviețui după ce s-au născut. Aceasta include toate procesele metabolice, care descompun alimentele pe care le consumă, astfel încât organismul lor să le poată folosi.

Marea întrebare despre cum arată bebelușul dvs. nu poate fi răspunsă până nu se naște, dar un lucru pe care toți nou-născuții îl au în comun este că seamănă foarte mult cu tatăl lor. Această asemănare este un proces natural care vă va ajuta partenerul să formeze o legătură emoțională cu copilul lor și să-i încurajeze să aibă grijă de micuțul dvs. cât mai mult posibil. Vor trece câteva săptămâni și luni până când bebelușul dvs. își va dezvolta aspectul personal, care va combina aspecte ale aspectului ambilor părinți. Deci, în această perioadă timpurie a vieții, copilul tău va arăta uneori mai mult ca mama lor și alteori mai mult ca tatăl lor.

Ochii bebelușului nu vor avea culoarea finală până la vârsta de 12-18 luni. Acest lucru se datorează faptului că pigmenții se formează încă, astfel încât ochii lor vor părea adesea nedefiniți la început: uneori ar putea fi verzi, alteori un pic mai albaștri sau mai gri.

Contracțiile neregulate pe care le-ați putea observa vă vor mișca bebelușul din ce în ce mai mult spre pelvisul mai mic.

Pe măsură ce ajungeți la sfârșitul sarcinii, cantitatea de lichid amniotic din uter scade până când ceea ce a mai rămas este complet expulzat din corpul dumneavoastră împreună cu copilul dumneavoastră atunci când nașteți.

Cum este pentru viitoarea mamă săptămâna 39

Până acum, sarcina este o povară reală pentru multe femei și nu doresc altceva decât să înceapă nașterea. Acesta este un lucru bun și, de fapt, este util, deoarece elimină treptat temerile pe care le-ați putea avea cu privire la naștere.

În săptămâna 39, bebelușul dvs. ar putea fi foarte activ sau foarte liniștit - experiențele pot varia (chiar și în timpul nașterii, unii bebeluși se mișcă mult în timp ce alții par că dorm). Cu toate acestea, ar trebui să puteți simți bebelușul la intervale neregulate.

Simptome frecvente

Simptome de frig

Deoarece corpul dvs își concentrează toate energiile asupra pregătirii pentru naștere, sistemul dvs imunitar nu este la fel de rezistent ca de obicei și s-ar putea să observați simptome minore de răceală. Cu toate acestea, nu vă faceți griji - nu vă vor împiedica să nașteți și nu vor face rău copilului, deoarece sistemul lor imunitar funcționează deja.

Cum să recunoști momentul nașterii

Îți vei asculta corpul tot timpul și probabil vei interpreta orice se întâmplă ca un semn că sunteți pe cale să dați naștere, cum ar fi senzația de tragere în abdomen, dureri de cap, secreție sau greață. Acestea sunt de obicei contracții preliminare și, deși vă pot face să credeți că a sosit timpul, nu vă lăsați păcăliți. Doar anumite simptome, cum ar fi senzația de greață împreună cu diareea sau durerile grave de stomac, sunt semne că bebelușul dvs. este pe cale să se nască.

Furnicături în picioare

S-ar putea să aveți uneori o senzație de furnicături în picioare, de parcă furnicile ar alerga peste ele. Acesta este un rezultat al greutății bebelușului și uterului, care exercită presiune asupra nervilor din bazinul mai mic și le perturbă munca. Ei trimit apoi informații false creierului dvs., provocând aceste senzații fantomă. În acest stadiu avansat al sarcinii, acest simptom este complet normal și nu necesită tratament: de îndată ce naști, va dispărea și nu vei mai simți furnicături, deoarece nervii tăi încep să funcționeze din nou normal.
Săptămâna 39 - Ce se întâmplă în săptămâna 39 a sarcinii

Sfaturi utile

• Dacă simțiți furnicături la picioare, puneți-le în poziție ridicată și frecați-le cu cremă care conține extract de castan.
• Dacă obțineți o contracție preliminară foarte intensă (adică una care nu apare în mod regulat), folosiți timpul pentru a respira prin contracție așa cum ați învățat la cursurile prenatale.

Întrebări pe care poate doriți să le adresați medicului sau moașei

Declanșarea travaliului

Moașa dvs. va fi mereu la îndemână pentru a vă lămuri orice îndoieli pe care le-ați putea avea și este posibil să primiți vizite regulate de la ea pe măsură ce nașterea se apropie. Chiar și fără ultrasunete, ea va ști ce se întâmplă în burtă și aproximativ cât va dura până veți naște.

Dacă întâmpinați frecvent contracții neregulate, dar acestea nu sunt adevărate, ea vă va da sfaturi despre cum să declanșați travaliul real.

Sexul cu partenerul dvs. este o modalitate de a mișca lucrurile: lichidul seminal al unui bărbat conține prostaglandină, care înmoaie colul uterin și îl pot ajuta să se dilate, astfel încât acest lucru poate face minuni în multe cazuri (pe lângă faptul că este distractiv!).

O altă tehnică la fel de eficientă (și ceva care este adesea implicat în relațiile de dragoste) este cea de a vă stimula sfârcurile. Corpul dumneavoastră produce hormonul oxitocină atunci când sfârcurile vă sunt mângâiate, ceea ce poate ajuta la declanșarea travaliului în această etapă.

Cu toate acestea, să nu credeți că trebuie să faceți acest lucru - faceți-o numai dacă doriți! Bebelușul tău va ieși din pântece în orice fel, când va fi gata.

Sfatul moașei

‘Condimentele precum ghimbirul, scorțișoara, cuișoarele și cardamomul pot induce nașterea, așa că încercați să mâncați mâncare indiană sau din alte tipuri asiatice sau beți ceai Yogi.
Toate acestea îți vor „ajuta” corpul – însă acesta va răspunde numai atunci când este gata. ’Dorothee Kutz, moașă
Săptămâna 39 - Ce se întâmplă în săptămâna 39 a sarcinii

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență și consilier în alăptare de mai mult de 10 ani. Momentan, lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.