Săptămâna 37 a sarcinii: copilul dumneavoastră se poate naște acum ca un copil pe termen lung

În săptămâna 37, sunteți în a zecea lună a sarcinii. Oamenii cred adesea că sarcina durează 9 luni, dar de fapt durează puțin mai mult până la nașterea bebelușului, deci este mai bine să ne gândim că durează aproximativ 9 ½ luni. Vă veți pregăti pentru viața de mamă, iar bebelușul dvs. face tot ce poate pentru a se pregăti pentru ziua când se va naște în marea lume largă, își vor îmbrățișa și își vor mirosi părinții pentru prima data.

Dimensiunea bebelușului dvs. în săptămâna 37

Bebelușul dvs. a câștigat încă un centimetru în lungime de săptămâna trecută, făcându-l acum lung de 48 cm și la fel de mare ca o brustă. Cântărește 2927 de grame, aproape 3 kilograme, așa că va ajunge în curând la greutatea lui de naștere.

Dezvoltarea bebelușului dvs.

Din săptămâna 37, bebelușul dvs. este pregătit pentru naștere și viața în afara pântecului. Va folosi timpul rămas până în ziua cea mare pentru a face mai multe rezerve de grăsime, câștigând în jur de 20-30 de grame pe zi în masă corporală. Aproximativ 15% din greutatea corporală este acum grasă, ceea ce le permite să-și mențină și să-și regleze temperatura corpului după ce s-au născut, astfel încât să nu răcească prea mult și să se dezvolte sănătos. Celulele adipoase sunt concepute astfel încât să poată transforma grăsimea în căldură în fiecare celulă, ceea ce înseamnă că nou-născutul poate menține temperatura corpului mai mult sau mai puțin constantă.

Acum, cu puțin timp înainte de naștere, bebelușul își pierde cea mai mare parte a părului lanugo, iar vernixul ceros caseosa îi acoperă pielea. Puțin din ambele vor rămâne și vor fi vizibile pe pielea lor atunci când se va naște, iar acest lucru poate fi folosit de o moașă cu experiență pentru a determina vârsta exactă. Bebelușilor născuți după termen de obicei nu le mai rămâne (aproape) vernix caseosa, iar netezimea pielii lor indică vârsta și dezvoltarea lor.

Craniul și creierul bebelușului continuă să crească până la naștere, în timp ce celelalte organe ale acestora sunt deja pe deplin formate și își fac treaba. Părul lanugo și celulele pielii pe care le-au vărsat sunt absorbite în lichidul amniotic, pe care îl continuă să bea. Acestea vor face parte din meconiu, o substanță neagră, lipicioasă, produsă în intestin și excretată din corpul lor ca prim scaun după naștere.

În săptămâna 37, travaliul fals a dus de obicei la micul lor cap în jos spre pelvisul mai mic, care este poziția ideală pentru naștere. Este o poziție incomodă pentru ei, deoarece nu se pot mișca prea mult, așa că sunt nerăbdători să iasă din pântece și să se deplaseze mai liber. Majoritatea bebelușilor își petrec acest timp dormind, adunându-și forța pentru ziua în care părăsesc pântecul tău.

Cum este pentru viitoarea mamă săptămâna 37

Este normal să vă simțiți neliniștită și agitată în legătură cu ceea ce urmează să experimentați, mai ales dacă acesta este primul dvs. copil, nu veți fi sigure care sunt simptomele corpului și nu veți ști dacă indică sau nu că nașterea este iminentă.

Sfatul moașe

‘Ei spun că acesta este momentul în care începeți să vă„ săturați ”de sarcină și doriți doar să o terminați. Este normal și nu este un lucru rău - nu va trece mult până când veți vedea copilul. ”Dorothee Kutz, moașă

Vă apropiați de sfârșitul calendarului sarcinii și nu aveți prea mult timp să faceți ultimele pregătiri pentru sosirea bebelușului. Până acum, ar trebui să știți cu siguranță unde doriți să nașteți copilul și pe cine doriți să aveți alături în timp ce nașteți. Geanta dvs. ar trebui să fie pregătită și atât dvs., cât și partenerul dvs. ar trebui să știți unde este atunci când aveți nevoie de ea în grabă. Dacă nu ați făcut-o încă, trebuie să faceți un plan cu partenerul dvs. pentru momentul în care doriți să fiți dus la spital sau când doriți ca moașa pe care ați angajat-o să vă fie alături.

Simptome frecvente

Organele dvs. interne simt o presiune crescândă

Dacă travaliul fals (care mută bebelușul în pelvisul dvs mai mic, astfel încât să fie în poziția de naștere) nu s-a întâmplat încă, se va întâmpla săptămâna aceasta. Acest lucru va crește încărcătura pe pelvisul mai mic și pe podeaua pelviană, pe care o veți simți ca un fel de presiune descendentă, deși înseamnă că plămânii nu vor fi la fel de strânși și puteți respira mai liber. Exercițiile în care vă mișcați cu o mișcare circulară ușoară vă vor ajuta să evitați crampele musculare ale podelei pelvine, să atenuați presiunea și să vă faceți mai relaxat, precum și să vă ajutați bebelușul să ajungă în poziție pentru naștere.

Observând primele semne că nașterea este iminentă Procesul nașterii ar putea începe acum oricând. Semnele precoce frecvente pe care le puteți întâlni sunt flatulația și diareea, vărsături, dureri de cap, dureri de spate grave și dureri abdominale, dar semnul major că nașterea este pe cale să înceapă este atunci când observați o scurgere ce conține sânge. Acest lucru indică faptul că dopul de mucus din fața colului uterin se relaxează în cele din urmă. Când începe travaliul real, sacul amniotic va izbucni („apele se rup”) în majoritatea cazurilor, pe care le veți observa ca o scurgere sau o gură de lichid amniotic care iese din vagin. Acesta va duce la travaliu și, prin urmare, la naștere, deci nu ar trebui să așteptați mult înainte de a pleca la spital - chiar dacă nu experimentați travaliul imediat după ce se rupe sacul amniotic, ar trebui să mergeți acolo imediat.

Sfatul moașei

„Dacă nu sunteți sigur dacă este vorba de momentul nașterii sau nu, puteți pune pe spate o sticlă de apă fierbinte sau o pernă. Dacă contracțiile se ușurează, au fost contracții false.

Un alt indiciu este dacă puteți vorbi în timpul contracțiilor: dacă nu, este momentul nașterii și ar trebui să mergeți direct la spital.

Dacă începeți să vă simțiți rău acasă, mergeți întotdeauna direct la spital. De asemenea, nu uitați să țineți cont de cât de departe locuiți de spital. ”Dorothee Kutz, moașă

Sfaturi utile

• Odihniți-vă cât puteți și încearcați să vă bucurați de restul sarcinii alături de cei dragi.
• Faceți cu un plan pentru momentul nașterii: Cum veți ajunge la spital / la moașă? Cine va merge cu dvs.? Este gata geanta dvs? Acest lucru vă va ajuta prin reducerea nivelului de stres.
• Puteți purta prosoape igienice foarte absorbante pentru a evita umezirea lenjeriei dumneavoastră intime în cazul în care se rupe apa brusc.
• Începeți să vă gândiți la momentul de după naștere, când vă veți recupera forțele pentru a face față realității de zi cu zi de a avea un copil.
Săptămâna 37 - Ce se întâmplă în săptămâna 37 a sarcinii

Întrebări pe care poate doriți să le adresați medicului sau moașei

Reacționând la semnalele că nașterea este iminentă

Sunteți extrem de bine echipată cu toate aceste cunoștințe teoretice despre simptomele corporale care indică faptul că sunteți pe cale să nașteți. Cu toate acestea, este obișnuit să vă simțiți nesigură. Deci, discutați toate eventualitățile cu moașa dvs., care vă poate spune ce simptome sunt îngrijorătoare sau nu. Puneți-o să vă explice ce se va întâmpla. Acest lucru vă va oferi liniște sufletească și vă va permite să faceți față provocării de a naște cu încredere.

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență și consilier în alăptare de mai mult de 10 ani. Momentan, lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.