Săptămâna 26 de sarcină: bebelușul dvs. practică respirația

Dimensiunea bebelușului în săptămâna 26

Bebelușul are o lungime de 35-36 cm de la vârful craniului până la tocuri, cam de mărimea unui dovlăcel. Cântărește între 750 și 900 de grame, deci nu va trece mult până va cântări un kilogram.

Au încă suficient spațiu pentru a se întoarce și a se întinde, dar cu fiecare săptămână care trece devine mai greu pentru el și mai obositor pentru dvs.

 

În săptămâna 26, nările bebelușului se deschid: acum poate respira și va lucra din greu la această abilitate până se va naște. În acest stadiu, el respiră lichidul amniotic prin nări și, o dată ce se va naște, va face exact același lucru cu aerul din jurul lor.

În această săptămână se dezvoltă și vederea bebelușului. Ochii lui sunt acum conectați la zonele creierului responsabile de procesarea stimulilor vizuali, astfel încât să poată distinge între luminozitate și întuneric și între diferite forme.

Dacă o cantitate mare de lumină strălucește pe burtă, de ex. la lumina directă a soarelui, bebelușul se va trezi sau va răspunde comunicând cu dvs în felul lui.

Diferențele dintre momentele în care bebelușul dvs este treaz și când se odihnesc vor deveni din ce în ce mai clare: când este treaz și activ, îl vei simți mișcându-se și, când doarme, acesta vas ta liniștit în burtică. Veți observa aceste perioade mai lungi de odihnă, chiar dacă vă așteptați la gemeni, deoarece gemenii tind să facă aceleași lucruri în pântec și să își copieze comportamentul celuilalt.

Cum este pentru viitoarea mamă săptămâna 26

Dimensiunea burții de sarcină poate varia în mărime. Dacă aceasta este a doua sarcină, veți observa că burtica dvs. a crescut mai repede decât a crescut în prima sarcină - acest lucru se datorează faptului că țesutul dvs. a fost deja întins. Alți factori care vă afectează dimensiunea burticii includ poziția bebelușului și cantitatea de lichid amniotic, dar în cele din urmă este vorba pur și simplu de diferite tipuri de corp: de exemplu, unele femei au în mod natural țesuturi mai flexibile decât altele, astfel încât burtica lor se va extinde mai repede .

Oricare ar fi dimensiunea burtici tale, crește repede din săptămâna 26. Deși acesta este un eveniment obișnuit, durerile de spate pe care le provoacă pot fi evitate adoptând cât mai mult posibil o postură corectă și făcând anumite exerciții.

 

Sfatul moașei

‘O bandă de susținere pentru sarcină poate ajuta. Vă va susține și vă va ridica burta. ”Dorothee Kutz, moașă

Simptome frecvente

Probleme gastrointestinale

Presiunea pe care uterul o exercită asupra organelor din jur vă va face mai probabil să suferiți probleme gastro-intestinale. Senzația de saturație după masă poate fi însoțită de arsuri la stomac și greață, deoarece stomacul este acum mai mic și nu poate procesa aceeași cantitate de alimente ca înainte.
De asemenea, sistemul imunitar la femeile gravide este mai puțin eficient, deoarece corpul lor trebuie să facă față provocărilor suplimentare ale sarcinii. Așadar, asigurați-vă că mâncați cât mai multe alimente proaspete (amintiți-vă ce alimente sunt „interzise”) și pregătiți igienic mesele pentru a evita infecțiile.

Vergeturi

În cele din urmă, nu există nicio modalitate de a evita pe deplin vergeturile - țesutul conjunctiv este întins în timpul sarcinii. Dimensiunea burticii și tensiunea asupra pielii dvs. vor influența măsura în care faceți vergeturi.
Un lucru pe care îl puteți face este masajul regulat cu ulei sau loțiune de îngrijire a pielii, care vă va spori elasticitatea pielii.

Acest lucru va fi cel mai eficient dacă îl faceți în fiecare zi - stabilirea unei rutine vă va spori bunăstarea și va evita mâncărimea pielii și a vergeturilor.

 

Sfaturi utile

• Mergeți la dentist, deoarece igiena orală bună este deosebit de importantă în timpul sarcinii.
• Actualizați-vă în continuare lista de lucruri pe care doriți să le cumpărați - aveți o mulțime de idei pentru lucruri de care s-ar putea să aveți nevoie copilul dumneavoastră.
• Dacă puteți, acum este momentul potrivit pentru renovarea și amenajarea camerei bebelușului tău.
• Căutați îmbrăcăminte adecvată pentru alăptat. Întrebați-vă prietenii sau căutați haine second-hand - la urma urmei, nu veți avea nevoie de aceste haine pentru mult timp.
• Faceți-vă timp să vă întâlniți cu prietenii înainte de a naște - aceștia ar putea avea sfaturi utile pentru primele zile și săptămâni cu bebelușul.

Întrebări pe care doriți să le adresați medicului sau moașei

Este complet normal să ai tot felul de întrebări, griji și temeri în timpul sarcinii - la urma urmei, sunteți pe un teritoriu necunoscut. Prima sarcină, în special, este o experiență nouă.

Așadar, nu fiți timidă să întrebați medicul sau moașa și amintiți-vă că puteți beneficia și de experiențele altor mame.

Cât de mult ar trebui să se miște copilul?

Dacă nu sunteți sigură dacă copilul dumneavoastră se deplasează la fel de intens și la fel de intens pe cât ar trebui, întrebați moașa. Ea vă poate explica ceea ce ați observat și, de asemenea, poate verifica semnele vitale ale bebelușului. În general, vă puteți baza pe intuiție - intuiția dvs. de ca mamă este deja acolo!

Bebelușii vor rămâne de obicei liniștiți o zi și foarte activi în următoarea zi. Doar dacă nu simțiți deloc mișcări (sau foarte puține mișcări) mai mult de 24 de ore, trebuie să vă adresați medicului sau moașei pentru a verifica dacă totul este în regulă cu copilul dumneavoastră.

 

Sfatul moașei

‘Dacă nu simțiți mișcări timp de câteva ore, beți două pahare mari de apă, mâncați ceva sau faceți câteva ghemuituri. Zgomotul produs de intestin și / sau exercițiul fizic vă va trezi copilul. ”Dorothee Kutz, moașă

Verificarea semnelor vitale

Discutați din nou cu medicul dumneavoastră despre nivelurile actuale de Hb (hemoglobină), care indică cantitatea de fier pe care o aveți în sânge. Nu este bine pentru dsv sau bebeluș dacă nivelul de Hb scade sub o anumită valoare.

Nivelurile de zahăr din sânge stabile și echilibrate sunt, de asemenea, importante pentru a evita problemele în timpul sarcinii și pentru copilul dumneavoastră, așa că asigurați-vă că nu consumați prea multe alimente cu zahăr.

 

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență și consilier în alăptare de mai mult de 10 ani. Momentan, lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.