Săptămâna 20 de sarcină: sunteți la jumătatea drumului!

Dimensiunea bebelușului în săptămâna 20

Bebelușul dvs. are o dimensiune cuprinsă între 16 și 20 de centimetri, cam la fel de mare ca o vânătă. În prezent, cântăresc între 250 și 290 de grame, cam cât un pachet de unt, iar această greutate le permite să se deplaseze și să se întoarcă cât doresc.

Acest lucru este important pentru ca aceștia să învețe întreaga gamă de mișcări, să își dezvolte simțul echilibrului și să descopere și să determine centrul de greutate al corpului lor.

 

Dezvoltarea bebelușului dvs.

Bebelușul dvs. are o dimBebelușul dvs. își practică acum reflexul motor, ceea ce provoacă valuri în lichidul amniotic în timp ce se întorc și fac salturi. Volumul de lichid amniotic crește pe măsură ce copilul se dezvoltă pe tot parcursul sarcinii, protejându-l de orice presiune care ar putea fi aplicată pe burtă.

El își folosește brațele pentru a practica mișcarea și târârea, ceea ce va fi important o dată ce se va naște, deoarece așa ajunge la sânul mamei pentru a vă stimula producția de lapte și pentru a obține hrană. Chiar dacă un bebeluș este dat de obicei direct mamei, astfel încât să-și poată ține nou-născutul în brațe, acest reflex este încă o parte crucială a dezvoltării lor. Târâtul bebelușului către sânul mamei reprezintă un instinct uman cheie încă de la începutul evoluției noastre ca specie și rămâne important în lumea noastră civilizată, deoarece îi ajută pe copii să își practice și să își extindă gama de mișcări în primele câteva săptămâni și luni în afara uterului.

Săptămâna 20 este și momentul în care încep să se dezvolte sprâncenele bebelușului, care vor rămâne pentru întreaga lor viață. Își pot mișca pleoapele, deși pentru următoarele săptămâni le vor ține închise.

O altă evoluție din această săptămână este memoria bebelușului dvs.. De acum înainte, anumite sunete sau muzica pe care o aude în pântec vor fi recunoscute de el după ce se va naște. Așadar, s-ar putea să doriți să începeți să cântați sau să îi cântați cântecului de leagăn bebelușului seara, deoarece îl va recunoaște o dată ce va ieși din pântec și ar putea să adoarmă mai bine.

Dacă ați programat o ecografie între săptămânile 19 și 21, medicul dumneavoastră va examina cu atenție membrele și organele interne ale bebelușului. Mica lui inimă va fi clar recunoscută, bătând departe, iar creierul lui s-a dezvoltat acum în măsura în care cele mai importante regiuni ale sale pot fi văzute în mod clar. Medicul dumneavoastră va verifica, de asemenea, dacă rinichii lor sunt sănătoși din punct de vedere anatomic și dacă intestinul lui permite trecerea substanțelor.
ensiune cuprinsă între 16 și 20 de centimetri, cam la fel de mare ca o vânătă. În prezent, cântăresc între 250 și 290 de grame, cam cât un pachet de unt, iar această greutate le permite să se deplaseze și să se întoarcă cât doresc.

Acest lucru este important pentru ca aceștia să învețe întreaga gamă de mișcări, să își dezvolte simțul echilibrului și să descopere și să determine centrul de greutate al corpului lor.

Cum este pentru viitoarea mamă săptămâna 20

Dacă sunteți deja mamă, aproape sigur veți simți deja mișcările agile ale bebelușului ca furnicături blânde. Femeile aflate la a doua sau a treia sarcină sunt mai sensibile la acest lucru decât femeile care nu au experimentat-o niciodată.

Viitoarele femei care vor fi pentru prima dată mame trebuie sunt puțin nerăbdătoare și se întreabă când vor simți bebelușul în mișcare pentru prima dată. De fapt s-a întâmplat deja, dar nu ați observat, deoarece mișcarea este foarte slabă și nu ați putut să o identificați.

Veți începe să vă simțiți bebelușul mișcându-se pentru prima dată la un moment dat între săptămâna 20 și 24, dacă aceasta este prima sarcină. Săptămâna 20 este momentul în care încep să se miște mai mult, așa că există toate șansele să o simțiți, deoarece mișcările lor vor provoca valuri în lichidul amniotic. Primul lucru pe care îl simțiți ar putea fi „bule”, rezultatul mișcării lichidului amniotic.

Fie că se simte ca o bulă de săpun care izbucnește pe burtă sau un fluture care bate din aripi, aceste „lovituri” ușoare din pântec sunt câteva dintre cele mai incitante momente ale sarcinii și vor rămâne cu dvs. pentru totdeauna.

Dacă placenta se află în partea din față a uterului sau dacă peretele abdominal este deosebit de gros, mișcările bebelușului vor fi „înăbușite” și nu le veți simți decât puțin mai târziu. Nu îl veți putea vedea mișcânduse sau să îi simțiți mișcându-se cu mâna pe burtă.

Simptome frecvente

Există diferite simptome și măsuri de precauție pe care le ia corpul dumneavoastră ca urmare a modificărilor hormonale pe care le-ați experimentat în ultimele câteva săptămâni.

Creșterea cantității scurgerilor vaginale

Din când în când, veți observa o scurgere vaginală. Acesta este modul în care corpul dvs. „curăță” vaginul - este deosebit de important în timpul sarcinii să păstrați canalul de naștere curat și fără bacterii. Face acest lucru prin producerea mai multor fluide care „captează” orice agent patogen din vagin și astfel îi transportă din corp.

Între timp, bebelușul dvs. este protejat de dopul de mucus, care este așezat în siguranță la intrarea în colul uterin și lucrează din greu pentru a-l proteja de agenții patogeni. Există încă șanse ca vaginul dvs. să sufere un dezechilibru bacterian și să dezvolte simptome: în special, sarcina crește riscul unei infecții fungice cunoscută sub numele de micoză vaginală.

Așadar, fiți foarte atentă când folosiți toalete publice și dacă mergeți la înot.

Scurgerea trebuie să fie întotdeauna albă sau albă lăptoasă și să aibă un miros neutru. Dacă se schimbă culoarea sau mirosul, sau dacă simșiși mâncări, vizitați medicul sau moașa cât mai curând posibil.

Dureri de spate, senzații de tragere în abdomen și iritații ale pielii

Aceste simptome sunt cauzate de volumul crescut de muncă pentru mușchi, tendoane și piele, deși este posibil să nu le experimentați foarte mult timp și pot varia în severitate.
Modalități bune de a minimiza simptomele sunt exercițiul regulat, să ridicați și să transportați obiecte în mod corespunzător (atunci când trebuie), să adoptați o postură bună și să vă asigurați că obțineți pauzele de care aveți nevoie în timpul zilei.

 

Sfaturi utile

• Relaxați-vă cu o „baie Cleopatra” cu lapte, sare de mare și miere.
• Bucurați-vă de masaje regulate, care vă vor face țesutul conjunctiv mai suplu.
• Cântați sau jucați cântece de leagăn bebelușului dvs. - le vor recunoaște după ce se vor naște.
• Exercițiile fizice sunt importante, deci de ce să nu vă înscrieți la un curs de înot / gimnastică / yoga de sarcină?
• Dacă sunteți copleșită de tot ceea ce se întâmplă și de emoțiile pe care le simțiți, începeți să scrieți un jurnal - va fi, de asemenea, un mod frumos de a vă aminti sarcina.

Întrebări pe care doriți să le adresați medicului sau moașei

Ce sport pot face?

Este important să fiți clară cu privire la nivelurile de sport și de antrenament potrivite pentru dumneavoastră și pentru bebeluș, iar acest lucru va depinde parțial de cât de mult ați făcut înainte de sarcină. Dacă nu ați făcut niciodată prea mult sport înainte, ar trebui să găsiți o activitate în timpul sarcinii care să fie puțin mai blândă și să vă întărească mușchii, cum ar fi yoga, spre deosebire de ceva care antrenează rezistența și vigoarea.

Sfatul moașei

‘Înotul este o opțiune bună și multe femei se bucură de senzația de ușurință pe care o primesc într-o piscină. Atâta timp cât sarcina dvs. progresează normal, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la piscinele publice - corpul dumneavoastră a dezvoltat acum câteva modalități de a vă proteja pe dumneavoastră și copilul dvs. de bacterii. ”Dorothee Kutz, moașă

Prevenirea diabetului

Dacă diabetul (în special diabetul de tip 1) apare în familia dvs., discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru.

Există semne și simptome clare ale diabetului, așa că viitoarele mame trebuie să își testeze în mod regulat urina. Dacă rezultatul indică un posibil diabet, medicul dumneavoastră va efectua un alt test pentru a confirma sau a respinge suspiciunile.

Dacă este diagnosticat devreme, diabetul în timpul sarcinii este ușor de tratat și va trece rapid. Doar dacă nu este diagnosticat până la un stadiu avansat, există riscul de complicații pentru bebelușul dvs. și, în cele din urmă, și pentru dvs.

 

Ce ar trebui să faceți dacă aveți simptome în timpul sarcinii? hat should I do if I experience symptoms during my pregnancy?

Dacă aveți simptome sau aveți o infecție și doriți sau trebuie să luați medicamente, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru obținerea medicamentul potrivit pe care să îl luați. Unele medicamente nu sunt deloc permise femeilor însărcinate, în timp ce alte medicamente sunt permise, dar numai în anumite stadii din timpul sarcinii.

Simțiți-vă liberă să întrebați și despre remedii naturale, pe bază de plante, deoarece acestea pot avea o serie de efecte benefice asupra corpului. Amintiți-vă întotdeauna să întrebați medicul sau farmacistul despre efectul pe care îl pot avea substanțele naturale asupra copilului dumneavoastră.

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență în domeniul pediatric și consilieri în privința alăptării mai mult de 10 ani. Momentan lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.