Skip to main content

Săptămânile sarcinii:

Săptămâna 6 de sarcină: Copilul dumneavoastră poate fi văzut la testul cu ultrasunete

Mărimea copilului în săptămâna 6

În săptămâna 6, testul cu utrasunete va indica o mica pată într-un lichid amniotic într-o cavitatea neagră - acesta este copilul dumneavoastră.

De la săptămână la săptămână, această pată va crește, mărimea sa fiind acum de 3-4 milimetri (de la fel de mare ca un bob de linte).

Dezvoltarea copilului dumneavoastră

Inima micuțului bate rapid și dacă știți ce să căutați, veți vedea partea posterioară (care în timp va forma spatele) și o mica linie ca o șuviță care va forma coloana.

Această șuvită merge în jos de la gât la separarea celor două ”ramuri” care vor forma picioarele copilului.

În acest stadiu, un doctor poate să detecteze dacă sunteți însărcinată cu gemeni prin intermediul razelor cu ultrasunete ce pot detecta prezența a două inimi în pântec.

În primele săptămâni de sarcină, capul copilului dumneavoastră este comparativ mai mare în comparație cu restul corpului deoarece capul necesită spațiu pentru dezvoltarea creierului, care va controla creșterea copilului.
Modul în care crește copilul, incluzând fiecare stadiu de dezvoltare, a fost stabilit, în detaliu, la fertilizare.

În timpul primelor săptămâni de sarcină, copilul este este vulnerabil la schimbări, acum ar fi momentul critic și fundamental al dezvoltării structurii. În acest stadiu de dezvoltare, influențe externe dăunătoare pot cauza pe termen lung afecțiuni de sănătate ale copilului, așa că riscul de avort nu a trecut, din nefericire.

Pentru a asigura fătului tot ce are nevoie în timpul sarcinii, în acest stadiu, se formează placenta și cordonul ombilical.

Cordonul ombilical este modalitate prin care placenta îl hrănește pe copil, astfel oferindu-i tot ce îi este necesar. După naștere. cordonul ombilical este tăiat.

Săptămâna 6 pentru viitoarea mamă

Încă veți simți un munte de emoții -  este extrem de dificil să vă imaginați ce se întâmplă cu adevărat în corpul dumneavoastră.

În săptămâna 6, tot felul de gânduri vă vor trece pri minte, despre copil și despre sarcină.

În acest, nu știți ce modificări vor apărea, însă instinctele vă vor ajuta să faceți tot ce trebuie pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului.

 

Simptome frecvente

Schimbări hormonale

Schimbările hormonale cauzează numeroase simptome, care vor dura pe tot parcursul primului trimestru, adică până la sfârșitul celei de a treia luni de sarcină.

Simptome frecvente, cum ar fi sânii dureroși, dar și senzația de oboseală și de apatie. După trei luni, corpul dumneavoastră se va obișnui un pic mai mult la schimbările ce au loc, și, simptomele pe care le experimentați în primul trimestru, vor dispărea.

Unele femei manifestă  simptome severe, în timp ce altele doar simptome blânde sau chiar deloc. Este, de asemenea, posibil să nu vă fie greață în primele trei luni.

Dureri abdominale

Alte simptome ce pot apărea în timpul sarcinii pot include o senzație de presiune sau de durere în abdomen sau dureri de stomac.
Acestea se datorează ligamentelor ce se găsesc în structura uterului, lucru absolut normal datorită adaptării creșterii uterului în timpul evoluției sarcinii.

Îngroșarea pereților din colul uterin poate duce, de asemenea, la o scurgere vaginală crescută, absolut normală atât timp cât nu miroase și nu are o culoare albă limpede sau lăptoasă.

 

Sfaturi utile

  • Dacă, de regulă, nu purtați sutien, de acum ar trebui să începeți să purtați întrucât vă va ajuta la reducerea durerilor de sâni.
  • Asigurați-vă că mâncați multe fructe și legume proaspete. Vitaminele B6 și B12, acid folic, fier, zinc și magneziu sunt extrem de importante.
  • Aromaterapia poate fi de folos dacă vă simțiți obosită sau aveți greață - important este să găsiți aroma preferată.

Întrebări pentru medic

Semne ale unui potențial avort 

Dacă experimentați dureri ritmice în abdomen sau în stomac sau dacă sângerați mai mult decât de obicei, acesta poate fii un semn al unui potențial avort.

Întotdeauna, pe tot parcursul sarcinii, consultați imediat medicul dacă simptomele sunt severe sau se înrăutățesc. 

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență și consilier în alăptare de mai mult de 10 ani. Momentan, lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.