Săptămâna 6 de sarcină: Copilul dumneavoastră acum se poate vedea la testul cu ultrasunete

Mărimea copilului în săptămâna 6

În săptămâna 6, veți observa copilul la testul cu ultrasunete ca o mica pată într-un lichid amniotic, care se va define clar ca o cavitatea neagră.

Această pată va crește de la săptămâna la săptămână, mărimea sa fiind acum de 3-4 milimetri (de la fel de mare ca un bob de linte).

Dezvoltarea copilului dumneavoastră

Inima micuțului bate rapid și dacă știți ce să căutați, veți vedea partea posterioară (care în timp va forma spatele) și o mica linie ca o șuviță care va forma coloana.

Această șuvită merge în jos de la gât la separarea celor două ”ramuri” care vor forma picioarele copilului.

În acest stadiu, un doctor poate să detecteze dacă sunteți însărcinată cu gemeni prin intermediul razelor cu ultrasunete, prin detectarea a două inimi în pântec.

În primele săptămâni de sarcină, capul copilului dumneavoastră este comparativ mai mare în comparație cu restul corpului deoarece capul necesită spațiu pentru dezvoltarea creierului, care va controla creșterea copilului.
Modul în care crște copilul, incluzând fiecare stadiu de dezvoltare, a fost determinat în detaliu la fertilizare.

În timpul primelor săptămâni de sarcină, copilul este în particular vulnerabil la tulburări, acum ar fi momentul critic și fundamental al dezvoltării structurii. În acest stadiu de dezvoltare, influențe externe dăunătoare pot cauza pe termen lung afecțiuni de sănătate ale copilului, așa că riscul de avort nu a trecut din nefericire.

Pentru a asigura fătului tot ce are nevoie în timpul sarcinii, placenta și cordonul ombilical se formează în acest stadiu.

Cordonul ombilical este modul în care copilul dvs. Se hrănește de la placenta, astfel oferindu-i tot ceea ce are nevoie. După naștere cordonul ombilical este tăiat.

Cum este pentru viitoarea mamă în săptămâna 6

Încă veți simți un munte emotional -  este extrem de dificil să vă imaginați ce se întâmplă cu adevărat în corpul dumneavoastră. În săptămâna 6, tot felul de gânduri vă vor trece, despre copil și despre sarcina pe care de abia ați început-o. La acest stadiu, nu știți ce vi s-a pregătit, dar instinctele vă vor ajuta să faceți tot ce trebuie pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului.

 

Simptome frecvente

Schimbări hormonale

Schimbările hormonale cauzează numeroase simptome, care vor dura pe tot parcursul primului trimestru, ex. la sfârșitul celei de a treia lună a sarcină.
Simptome frecvente, incluzând boli, probleme cardiace și sâni dureroși, dar și senzație de oboseală și apatie. După trei luni, corpul dumneavoastră se va obișnui un pic mai mult la schimbările ce au loc, și simptomele pe care le experimentați în primul trimestru vor dispărea.

Sunt femei care au simptome severe, în timp ce alte femei doar simptome blânde sau chiar deloc. Este de asemenea posibil să nu vă fie greață în primele trei luni. Simptomele pot variata foarte mult, și depind de stările dumneavoastră psihologice, de stabilitatea corpului dar și adaptabilitatea acestuia.

 

Dureri abdominale

Alte simptome ce pot apărea în timpul sarcinii în primele săptămâni pot include o senzație de presiune sau durere în abdomen sau dureri de stomac.
Asta se datorează ligamentelor care țin uterul, lucru absolut normal datorită adaptării creșterii uterului în timpul evoluției sarcinii.

Îngroșarea pereților din colul uterin poate duce, de asemenea, la o scurgere vaginală crescută, absolut normală atâta timp cât nu miroase și nu are o culoare albă limpede sau lăptoasă.

 

Sfaturi utile

• Dacă nu purtați în mod regular sutien, de acum ar trebui să începeți să purtați, va ajuta la reducerea durerilor la sâni.
• Asigurațivă că mâncați multe fructe și legume proaspete. Vitaminele B6 și B12, acid folic, fier, zinc și magnesiu sunt extrem de importante în aceasta etapă.
• Aromaterapia poate fi foarte ajutătoare dacă simțiți oboseală și greață- veți afla ce aromă vă va ajuta cel mai mult.
• Asigurați-vă ca aveți parte de suficient exercițiu, care vă va ajuta să evitați oboseala.

Întrebări pe care ați dori să le adresați medicului sau moașei

Semne ale unui potential avort 

Durerile de stomac, o senzație de tragere în stomac și durerile abdominale sunt semne de sarcină dar pot varia din punct de vedere al severității. Dacă experimentați dureri ritmice, sau dacă sângerați mai mult decât deobicei, acesta poate fii un semn al unui potential avort. Întotdeauna pe tot parcursul sarcinii, consultați imediat medicul sau moașa dacă simptomele dumneavoastră sunt neclare.

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență în domeniul pediatric și consilieri în privința alăptării mai mult de 10 ani. Momentan lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.