Săptămâna 7 de sarcină: Puteți merge la un control la fiecare patru săptămâni

În săptămâna 7, copilul are 5 săptămâni și dumneavoastră sunteți la jumătatea lunii a primul trimestru al sarcinii.

Mărimea copilului în săptămâna 7

Copilul dumneavoastră are 5 milimetri în dimensiune, și seamănă ca un bob de mazăre verde. Acesta este ferm încorporat în uter și este înconjurat delichid amniotic. În săptămâna 7 copilul este încă foarte mic în comparație cu spațiul disponibil.

Dezvoltarea copilului dvs.

Copilul dumneavoastră se mișcă mult, prin aceste mișcări se formează un fel de convulsii necoordonate.
Chiar și așa, coordonarea se va îmbunătăți în săptămânile următoare.

Inima lor bate repede și puternic ajungând la 150 de bătăi, un efort remarcabil de care copilul are nevoie pentru a crește.

Dacă așteptați gemeni, veți fi în măsură să vedeți două inimi separate care bat puternic, desi doctorii nu vor fi încă în măsură să îi deosebească între ei.

Brațele lor, mâinile, picioarele, cresc ușor și încep să prindă formă, în acest stadiu copilul mai este numit și ”bebeluș de jeleu”. O radiografie cu ultrasunete va arată mici umflături pe mâini, care vor deveni ulterior degetele.

Coada bebelușului încă este vizibilă, dar va dispărea pe parcursul următoarelor săptămâni odată cu formarea completă a picioarelor și a șinei spinării.

Între timp, fața lor începe să prindă formă pe capul de mărime foarte mare. Ochii lor arată ca două puncte negre, și puteți observa deschizătura gurii și cele două nări. Acestea din urmă sunt acum canale mici, care vor forma deschizături în timpul formării nasului la un stadium mai târziu.

Placenta continua să se dezvolte pentru a reuși să țină în siguranță creșterea copilului și să-i ofere tot ce are nevoie pentru a asigura că primește suficient oxigen și nutrienți din corpul dumneavoastră. În săptămâna 7, placenta este jumătate din cât va fi în toată sarcina dumneavoastră la sfârșitul sarcinii, iar pe la săptămâna 14, va fi de dimensiunea, mărimea și greutatea care va fi și la momentul nașterii.

Cum este pentru viitoarea mamă săptămâna 7

Cele mai multe femei însărcinate experimentează simptome ca un rezultat al schimbărilor hormonale în corp în timpul primului trimestru. În funcție de severitatea simptomelor, sunt multe lucruri pe care puteți să le încercați pentru a vă imbunătăți starea.

Dacă simptomele vă doboară, ele vor scade în intensitate și o să dispară complet înainte de luna a treia. Din luna a treia, femeile însărcinate se simt mult mai bine și sunt mai optimiste.

Simptome frecvente

Sâni dureroși

Sânii dumneavoastră încep să devină mai mari, și asta poate provoca durere. Acest lucru poate cauza probleme seara și noaptea deoarece este dificil să găsiți o poziție unde să stați confortabilă - uneori veți resimți până și greutatea plăpumii. Îmbrățișările pot fi dureroase.

Sensibilitate la miros

Știați că sensibilitatea la miros și senzația de rău sunt metode de a proteja mămica și copilul? Pentru a evita să vă puneți pe dumneavoastră și copilul în pericol, corpul folosește un reflex de  ”aversiune totală” pentru a preveni consumul de substanțe nesănătoase.

Scurgeri vaginale

Veți experimenta dese scurgeri vaginale. Dacă nu există sângerare sau dacă sunt minime, atunci totul ar trebui să fie în regulă. Dacă există sângerări și scurgeri severe și dureri abdominale, asta poate fi un semn de avort.

Pregatirea pentru alăptare

Ați început deja să luați în greutate în timp ce corpul dumneavoastră se pregătește pentru nașterea copilului și timpului imediat de după naștere. De asemenea veți avea foarte multă rezervă de grăsime pentru a putea alăpta copilul. Alăptarea este perioada când mamele încep să piardă din greutatea pe care caștigat-o în ultimele luni, un moment important atât pentru copil cât și pentru sănătatea dumneavoastră. Alăptarea reduce riscul de boli de inimă, diabet tipul II și diferte tipuri de cancer, incluzând și cancerul de col uterin.

Aflați mai multe informații despre cum greutatea se va schimba pe parcursul sarcinii prin calculatorul de greutate  oferit de HiPP.

Sfaturi utile

Dacă este ceva de care nu sunteți sigură, încercați să vă ascultați corpul. Aveți încredere în semnalele pe care le primiți și în ce vă spun instictele.

Mâncați multe fructe și legume care vă plac – smoothie-urile sunt în mod particular recomandate (încercați un smoothie HiPP când faceți mișcare).

Încercați să purtați lenjerie din bumbac pe cât de mult posibil, acesta lăsând pielea să respire.

Folosiți doar apă potrivită ca temperature pentru a vă spăla zonele intime, și evitați săpunul (dacă nu cumva aveți o soluție specială pentru flora vaginală).

Întrebări pe care ați dori să le adresați doctorului sau moașei

Protejarea împotriva agenților patogeni sau a chimicalelor din piscine

În timpul sarcinii, vaginul dumneavoastră este mai sensibil decât în mod normal, și nivelul PH-ului trebuie menținut în balanță. Vaginul dumneavoastră este în mod particular susceptibil la agenți patogeni și infecție fungică.

Substanțe agresive cum ar fi clorul folosit în piscine poate distruge această balanță. Dacă deja vi se pare greu să mergeți să înotați(ex. dacă observați o schimbare în mucoasa vaginală), atunci trebuie să vă luați măsuri și mai dure de protecție în timpul sarcinii. Multe femei au raportat că un tampon nu oferă protecția scontată împotriva agenților patogeni și chimicalelor din apă, ci dimpotrivă ajută la ghidarea acestora mai ușor spre vagin. Clorul este absorbit o dată cu apa în tampon, ceea ce înseamnă că poate ajunge în vagin  poate afecta mucoasa.

Înotul nu ar trebui considerat nepracticabil în timpul sarcinii, deoarece există tampoane speciale care vă vor proteja mucoasa vaginală de agenții patogeni și clor. Moașa dumneavoastră sau ginecologul pot să vă ofere mai multe informații.

Remedii gentile pentru homepatie

Există metode naturale de ameliorare a simptomelor  neplăcute pe care femeile însărcinate le experimentează. Pentru simptomele de homeopatie, o metodă este bazată pe principiul ”leacuri băbești ” care are aproape nici un efect secundar și este eficientă în timpul sarcinii.

 

 

Informații despre autor:

Juliane Jacke-Gerlitz este o moașă cu experiență în domeniul pediatric și consilieri în privința alăptării mai mult de 10 ani. Momentan lucrează ca scriitor medical și consultant psihologic. Juliane Jacke-Gerlitz este căsătorită de peste 22 de ani, are 8 copii și locuiește cu familia în Halle.