Aportul adecvat de nutrienți pentru copiii de vârstă mică

HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIC® este creat special pentru a îndeplini nevoile nutriționale speciale ale copiilor de vârstă mică. Astfel, este mai ușor să îmbunătățiți aportul necesar al copilului dumneavoastră. Conform unor studii recente, mai mult de jumătate dintre copiii din Germania, au deficiență de vitamina D. Nivelurile de vitamina D și procentul de copii cu deficiență de vitamina D, depind de perioada anului. Un studiu publicat recent a demonstrat că un nivel suficient de vitamina D (≥20 ng/ml) a fost acoperit doar în timpul verii, iar în restul anului, copiii nu au primit suficientă vitamina D. 

Scăderea nivelului de vitamina D, după perioada verii, se datorează expunerii insuficiente la lumina soarelui. Până la 90% din vitamina D este sintetizată la nivelul pielii și doar 5-10% este absorbită din alimente. În cazul în care lumina soarelui este insuficientă, cum se întâmplă în cazul Germaniei, pentru mai mult de jumătate de an, organismul uman nu poate sintetiza suficientă vitamina D.

Un studiu realizat de Hower et al în 2013 a demonstrat că scăderea nivelului de vitamina D, în timpul iernii, la copiii de vârstă mică, poate fi prevenit cu HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIC®. Nivelul de vitamina D poate chiar să crească în timpul iernii, însă s-a demonstrat că acest lucru nu este posibil prin consumul de lapte de vacă cu un conținut redus de grăsimi, cu care formula a fost comparat, și care are un conținut foarte scăzut de vitamina D.