Vitamina D – 7 zile din 7

Pe parcursul unui an, pentru cel puțin 7 luni, copiii au un aport insuficient de vitamina D ...

Copilul dumneavoastră descoperă lumea înconjurătoare și devine din ce în ce mai activ. Vitamina D este, în special, importantă pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului dumneavoastră. Are un rol esențial în metabolismul osos, sprijinind formarea sănătoasă a oaselor.

Cu toate acestea, studiile recente sugerează faptul că adolescenții și copiii nu primesc cantități suficiente de vitamina D.*

Dacă doar 7 raze de soare pe an ar fi suficiente …

Vitamina D este singura vitamină pe care organismul nostru o poate sintetiza la nivelul pielii. Pentru ca pielea noastră să producă vitamina D, are nevoie de suficientă expunere la lumina soarelui, ceea ce nu este întotdeauna posibil, mai ales în perioada iernii. Din acest motiv, copiii alăptați și/sau hrăniți cu formulă, primesc suplimente profilactice cu vitamina D, sub formă de pastile. În toate etapele de creștere, vitamina D rămâne un factor important în dezvoltarea sănătoasă a unui copil.

Nici măcar 7 ouă pe zi nu sunt suficiente ...

Din păcate, există doar câteva alimente care au un conținut semnificativ de vitamina D, fiind dificil să asigurăm copiilor mici, aportul zilnic necesar, doar prin intermediul alimentației. De aceea HiPP COMBIOTIC® Lapte de creștere este în mod special fortificat, pentru a fi cea mai bună sursă posibilă de vitamina D.

Cerințe teoretice în aportul alimentar:

(fără expunerea la lumina soarelui)

Ce ajută la dezvoltarea unor oase sănătoase?

Consumul de alimente cu un conținut de vitamina D și calciu: de ex. spanac sau broccoli pentru calciu sau pește gras pentru vitamina D.

Exercițiile și dezvoltarea masei musculare: prin intermediul gimnasticii pentru copii, de exemplu. Adițional unei alimentații corecte, exercițiile și dezvoltarea musculaturii sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea oaselor.

Joaca afară: jocurile în aer liber, precum șotronul, de-a v-ați ascunselea sau jocurile cu mingea, de exemplu. Jocurile afară, la soare și la aer curat, nu sunt doar distractive pentru micuțul dumneavoastră; de asemenea, acestea susțin dezvoltarea sănătoasă a oaselor. De fiecare dată când copilul dumneavoastră se joacă afară, asigurați-vă că ați luat măsurile necesare pentru a-i proteja pielea de razele soarelui.

*Sursă: studiul VELS, studiul KiGGS, studiul GRETA