De ce are nevoie copilul de 7 ori mai multă vitamina D?

Prima aniversare a copilului dumneavoastră este o etapă importantă în dezvoltarea sa. Micuțul dumneavoastră începe să descopere activ lumea înconjurătoare. Chiar dacă bebelușul are deja un apetit crescut, este încă un copil de vârstă mică, nu un adult în miniatură. De aceea,  până la vârsta la care va merge la școala primară, o alimentație adecvată vârstei este foarte importantă. Pentru formarea unor oase sănătoase, micuțul are nevoie de 7 ori mai multă vitamina D decât dumneavoastră.

Calciu și vitamina D sunt importante pentru oase puternice.

Calciu este important pentru oase.

Vitamina D este esențială pentru dezvoltarea normală a oaselor și a dinților și sprijină sistemul imunitar, ce nu este pe deplin dezvoltat, până la vârsta de trei ani. Pe lângă vitamina D, vitaminele A și C sprijină, de asemenea, sistemul imunitar.

Cu toate că organismul nostru poate sintetiza singur vitamina D, expunerea la lumina soarelui este o modalitate de a sprijini creșterea nivelului de vitamina D. Acest lucru nu este întotdeauna posibil, de aceea, mai ales în perioada lunilor de iarnă, este importantă includerea altor surse de vitamina D. Există câteva alimente care pot asigura organismului nostru un aportul suficient al acestei vitamine esențiale. În teorie, fără expunerea la soare, copiii ar trebui să consume 10-12 ouă, 1 kg de ciuperci, 1,5 kg de brânză și mai mult de 125 g de somon.

Ce ajută la dezvoltarea unor oase sănătoase?

Consumul de alimente cu un conținut de vitamina D și calciu: de ex. spanac sau broccoli pentru calciu sau pește gras pentru vitamina D.

Exercițiile și dezvoltarea masei musculare: prin intermediul gimnasticii pentru copii, de exemplu. Adițional unei alimentații corecte, exercițiile și dezvoltarea musculaturii sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea oaselor.

Joaca afară: jocurile în aer liber, precum șotronul, de-a v-ați ascunselea sau jocurile cu mingea, de exemplu. Jocurile afară, la soare și la aer curat, nu sunt doar distractive pentru micuțul dumneavoastră; de asemenea, acestea susțin dezvoltarea sănătoasă a oaselor. De fiecare dată când copilul dumneavoastră se joacă afară, asigurați-vă că ați luat măsurile necesare pentru a-i proteja pielea de razele soarelui.

Un studiu recent a demonstrat efectele anotimpurilor pe parcursul unui an. Astfel, a fost demonstrat că un nivel suficient de vitamina D, la copii, a fost acoperit doar în perioada verii. Mai mult de 90% din această vitamină este sintetizată la nivelul pielii și doar 5-10% se absoarbe din alimente.

Cu toate acestea, HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIC® poate remedia acest lucru. Un studiu din 2013, realizat de Hower et al., a demonstrat că scăderea nivelurilor de vitamina D, în timpul iernii, la copiii de vârstă mică, poate fi prevenită cu HiPP 3 JUNIOR COMBIOTIC®. Mai mult decât atât, este posibil ca nivelul de vitamina D să crească.