Skip to main content

Despre ulei

Pentru produsele noastre ecologice HiPP, utilizăm ulei provenit atât din pulpă, cât și din miezul fructelor de palmier. Fructele sunt presate, iar miezurile sunt uscate, curățate, măcinate și, ulterior, presate. Uleiul de palmier pur și proaspăt are un miros caracteristic de violete. Gustul este plăcut și dulce, textura sa este limpede, iar culoarea uleiului este deschisă. Uleiul pentru HiPP este atent procesat, la o temperatură mai scăzută și intr-un mod mai lent decât de obicei. Acest lucru influențează pozitiv calitatea uleiului de palmier ecologic HiPP.

Din punct de vedere ecologic, cultivarea palmierilor are multe avantaje - cu condiția ca în acest proces, nicio pădure tropicală să nu fie tăiată. Solul este întotdeauna acoperit cu verdeață și aproape întreg procesul se realizează fără utilaje agricole grele; astfel, solul este protejat împotriva eroziunii. În plus, moara de ulei utilizează reziduurile de recoltă ca sursă de energie și, prin urmare, nu sunt folosiți combustibili fosili.