Bananele din jungla Costaricană

Ecologic și corect

Soiul traditional și delicios de banane "Gros Michel", crește în condiții optime în junglele din Costa Rica. Este foarte gustos, are conținutul de zahăr perfect pentru hrana bebelușilor și nu se găsește niciodată pe plantații mari. Populația indigenă cultivă soiul de banane folosind metode tradiționale, protejând astfel biodiversitatea unică a junglei muntoase.

HiPP are contracte pe termen lung cu producătorii locali. Aproape 1000 de mici proprietari pot conta pe vânzări garantate și prețurile corecte. Un angajat HiPP lucrează pe teren pentru a asigura calitatea excepțională a produselor de care are nevoie HiPP pentru hrana premium pentru bebeluși.

Pe parcursul a două decenii, între angajatii HiPP si familiile micilor proprietari s-a creat o relație strânsă de încredere reciprocă.  Producătorul german de mâncare pentru bebeluși și-a asumat o mare responsabilitate socială pentru acești oameni și acum își pot câștiga existenta, lucru care era de obicei imposibil în trecut.

Mai presus de toate acestea, sunt femeile care se află în spatele poiectului cu banane, de la care au de câștigat, direct sau indirect, mai mult de 10.000 de oameni. 

Dincolo de beneficiile sociale, acest proiect aduce, de asemenea, avantaje și din punct de vedere ecologic: spre deosebire de agricultura de plantare,  aici bananierii cresc individual și cu spațiu suficient între ele. Dacă o plantă are o boală sau este infectată cu fungi, poate fi îndepărtată ca să se poată preveni răspândirea. Spre deosebire de metodele agricole convenționale, nu sunt folosite pesticide sau produse chimice de control. Astfel, mediul natural al oamenilor, al plantelor și al animalelor este conservat și protejat.