Inputuri ale echilbrului ecologic

Utilizarea energiilor regenerabile

Peste 80% din energia folosită la Pfaffenhofen, provine din surse de energie regenerabilă. Din 2001, întregul necesar de căldură, apă caldă și aburi în fabrica HiPP a fost acoperit prin utilizarea de biomasă (așchii de lemn). Electricitatea folosită provine din ”electricitate verde” CO2-neutră 100%, de la centralele hidroelectrice – fără energie nucleară.  Din 2000, au fost realizate 6 proiecte solare care produc un total de 52,800 kWh/a din energie solară pe o suprafață colectoare de 436 m2. Toate deșeurile organice merg la centrale de biogaz agricol. În fiecare an, 2 milioane de kWh de electricitate sunt generați în această manieră.

Prin agricultura noastră ecologică, protejăm solul și pânza freatică

HiPP este cel mai mare procesator de materii prime biologice din lume. Mai mult de 6.000 de fermieri din mai multe tări, sunt implicați în producția fructelor ecologice, legumelor ecologice și a cărnii ecologice pentru HiPP.

Apa – comoară a naturii și sursă de viață

 

Lipsa apei potabile devine o problemă din ce în ce mai mare. Vremurile în care apa era vazută ca o resursă inepuizabilă, sunt pe cale să se sfârșească. Prin urmare, trebuie economisită ca orice altă resursă finită. Sectorul industrial și gospodăriile private sunt încurajate să folosească o tehnologie de economisire a apei și să evite folosirea inutilă.

 

La HiPP, această necesitate a fost recunoscută intr-un stadiu incipient și au fost introduse măsuri corespunzătoare. Utilizarea apei a fost redusă de la 22,8 m³ la tona de producție in 1971, la 7,5 m³ la tona de producție, în 2011. Printre altele, acest lucru a dus la circuitul optim al apei și al fluxului circular în curațarea CIP. De cele mai multe ori, HiPP se asigură că apa este refolosită pe cât de mult posibil.

Izvorul HiPP

Fabrica din Pfaffenhofen are propria sa sursă de apă. Izvorul Georg Hipp oferă doar apă potabilă, de cea mai bună calitate, nealterată. Este o apă de izvor pură, care vine direct din Alpi și izvorăște de la 154 m adâncime sub sediul HiPP.

Fântâna de sub sediul HiPP provine dintr-un strat terțiar, din punct de vedere geologic. Experții au certificat apa ca având ”puritate originală” și fiind ideală în fabricarea hranei pentru bebeluși.

Apa minerală naturală este o adevărată comoară, de cea mai bună calitate și puritate. HiPP scoate mai puțină apă comparativ cu fluxul, iar restul curge în subteran, apoi ajunge în fluviul Dunărea.