Protecția climei și a apelor

Protecția climatului și atmosferei este una dintre cele mai importante sarcini ale zilelor noastre. Aflați cum utilizează HiPP energiile regenerabile și inovațiile tehnice pentru a proteja clima și apele.

Utilizarea resurselor regenerabile

Utilizarea sustenabilă a resurselor și protecția biodiversității sunt în centrul managementului nostru al sustenabilității.

HiPP a adus deja o contribuție majoră protecției mediului, cu mult timp înainte ca politicile internaționale să formuleze țelul reducerii CO2. Din 1995, am convertit întreaga alimentare cu energie, necesară muncii în Pfaffenhofen, la surse de energie regenerabilă (electricitate verde, biomasă, putere solară) și acum producem CO2-neutru. Peste 90% din energia utilizată la Pfaffenhofen provine din surse regenerabile de energie.

Emisiile de CO2, din sursele rămase de energie din combustibili fosili (de ex. în călătorii de afaceri), sunt compensate cu proiectele de protecție a mediului la nivel global.

Din 2001, întregul necesar de căldură, apă caldă și aburi în fabrica HiPP a fost acoperit prin utilizarea de biomasă (așchii de lemn). Pentru utilizarea exemplară a energiilor regenerabile, HiPP a primit ”Premiul Solar German” (”German Solar Award”) în 2011.

Lucrăm cu ”electricitate verde” din stații hidroelectrice – fără energie nucleară.

Din 2000, au fost realizate 6 proiecte solare, care produc un total de 52,800 kWh/a din energie solară pe o suprafață colectoare de 436 m2. Toate deșeurile organice merg la centrale de biogaz agricol. În fiecare an, 2 milioane de kWh de electricitate sunt generați în această manieră.

Apa - cea mai importantă resursă a secolului 21

Furnizăm, de asemenea, impulsuri inovatoare pentru resursele de apă. HiPP a utilizat metode tehnice inovatoare pentru a scădea utilizarea de apă cu mai mult de două treimi, în ultimele 3 decenii, pentru a salva această ”comoditate” din ce în ce mai valoroasă.