La HiPP, ucenicii se dedică biodiversității

Tinerii ucenici HiPP se implică frecvent în campanii pentru protecția biodiversității. Sub îndrumarea coordonatorului de sustenabilitate de la HiPP, și cu acompanierea științifică a ONG-urilor, aceștia învață despre relațiile din natură și află ce pot face ei înșiși pentru conservarea biodiversității. Mai presus de asta, aduc o contribuție reală protecției biodiversității, prin planterea copacilor și amplasarea iazurilor pentru amfibieni.

Împotriva ingineriei genetice la plante

HiPP este în mod activ împotriva ingineriei genetice și susține școlile în învătarea tinerilor despre riscurile chimiei agricole.

Echilibrul dintre natură și specii este un sistem foate complex, cu propriile reguli. Pentru HiPP, este foarte important să oprească răspândirea OMG-urilor care sunt periculoase la orice nivel. De aceea, HiPP susține activ proiectul școlar ”Viața ieșita de sub control”, cu ajutorul căruia, Bayrischer Lehrerverband e.V., Bund Naturschutz din Bayern (BN) și Bund Umwelt- und Naturschutz Deutschland (BUND) vor să-i învețe pe școlari despre ingineria genetică în agricultură. HiPP se consideră responsabil în ceea ce privește prevenirea dispariției speciilor și a raselor, ca urmare a ingineriei genetice și ca rezultat al consecințelor dramatice pentru biodiversitate. Acest lucru reprezintă bazele pentru toată viața și prin urmare viitorul copiilor noștri pe planetă.