Care este hrana de diversificare potrivită pentru copilul meu și când să încep?

În primele 4 - 6 luni de viață, laptele este absolut suficient pentru a-i oferi copilului dumneavoastră toți nutrienții de care are nevoie. În ceea ce privește începerea diversificării, descoperirile științifice, în prezent, recomandă aceleași lucruri indiferent dacă copilul are sau nu risc crescut de a dezvolta alergii.

Acționați în conformitate cu dezvoltarea copilului dumneavoastră și luați o decizie împreună cu medicul. Introducerea tardivă a hranei de diversificare nu oferă o protecție mai bună împotriva alergiilor.

În ceea ce privește selectarea alimentelor pentru diversificare, știința modernă nu mai stabilește restricții în ceea ce privește prevenția alergiilor. Totuși, poate fi o idee bună – mai ales la copiii cu anumite riscuri alergice – ca introducerea hranei de diversificare să se facă treptat. Produsele HiPP marcate cu "A verde" (alese din puține ingrediente) sunt în mod particular potrivite. Cu aceste produse compuse simplu și care au la bază doar câteva alimente de bază alese, ca ingrediente, puteți ușor să-i compuneți o alimentație pas-cu-pas copilului dumneavoastră. (Folosim doar ingrediente cu un risc individual natural scăzut de a induce alergii).

Alimente ușor digerebile pentru începutul diversificării

Începeți cu produse compuse simplu (recunoscute după "A-ul" verde). Acestea conțin doar câteva ingrediente, cum ar fi "Primul morcov al copilului", "Primul dovleac al copilului", și extindeți apoi meniul pas cu pas (vedeți și Cum funcționează conceptul de nutriție în trepte HiPP?). Astfel, copilul dumneavoastră are la dispoziție suficient timp pentru a se familiariza cu noile ingrediente, unul câte unul, și puteți depista exact care dintre ingrediente cauzează sau nu cauzează probleme.

Mai multe informații despre începutul diversificării sunt disponibile aici.