Prev
Next

Date noi publicate în AJCN: HiPP COMBIOTIC® prezintă efecte pozitive asupra microbiotei intestinale

06.2023

Cele două studii GOLF I și GOLF II (GO= GOS, LF= L. fermentum) au investigat siguranța și efectele formulelor pentru sugari cu pre și probiotice.

Noile date din studiul GOLF III demonstrează că: Formula pentru sugari simbiotică îmbogățită cu GOS și Limosilactobacillus fermentum CECT5716 conduce la parametri intestinali similari cu cei prezenți la sugarii alăptați.

Noul studiu GOLF III demonstrează:

Abundența bifidobacteriilor la sugarii din grupul de intervenție nu diferă semnificativ de cea a sugarilor alăptați.

pH-ul scaunului la sugarii din grupul de intervenție este semnificativ mai mic decât la sugarii din grupul control. Acesta este similar cu pH-ul scaunului la sugarii alăptați.

Conținutul de apă din scaun este semnificativ mai mare la sugarii din grupul de intervenție și comparabil cu cel al sugarilor alăptați.

Concluzie

O formulă simbiotică pentru sugari cu L. fermentum CECT5716 și GOS susține o microbiotă intestinală și un mediu intestinal asemănător sugarilor alăptați.

Mai multe detalii

Studiu original

Referințe
(1) Lagkouvardos I et al. Early life gut microbiota profi les linked to synbiotic formula eff ects: a radomized clinical trial in European infants. Am J Clin Nutr 2023; 117 (2): 326–339.

Gama HiPP COMBIOTIC®

Mai multe informații despre produsele HiPP COMBIOTIC®.

Material informativ

Studiu GOLF III: recent publicat în AJCN

HiPP COMBIOTIC® indică efecte pozitive asupra microbiotei intestinale.

PDF-Download