Alăptarea și laptele matern

În plus față de activitățile din cadrul Atelierului HiPP Laptele Matern, raportăm și despre studii pe tema „laptelui matern și alăptării”.

Virom neonatal

Este cunoscut faptul că procesul de colonizare cu bacterii al intestinului sugarului după naștere se produce treptat și că microbiomul intestinal se formează destul de repede. Cercetătorii au publicat în renumita revistă ”Nature” că acest principiu se aplică și în cazul colonizării cu virusuri [1]. De asemenea, nutriția are o influență decisivă asupra viromului.

Utilizarea suzetelor influențează alăptarea?

O prevalență scăzută a alăptării crește riscul de morbiditate și mortalitate infantilă atât în țările dezvoltate, cât și în țările în curs de dezvoltare. Din acest motiv, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a introdus „10 pași pentru o alăptare de succes”

Mastita: tratarea mameloanelor dureroase la mamele care alăptează

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă a nou-născuților în primele șase luni.

Pasteurizarea prin metoda Holder (63°C pentru 30 min) inactivează SARS-CoV-2 din laptele matern

În cazul infecțiilor cu COVID-19, virusul SARS-CoV-2 trece de asemenea și în laptele matern. Chiar dacă sugarul nu este alăptat la sân, în contextul pandemic actual, laptele matern poate să fie contaminat cu virusul...