Devenind campion al alăptării pas-cu-pas

Alăptarea este cea mai naturală nutriție pentru copilul dumneavoastră. Dar, la fel ca și tehnicile corecte de respirație din timpul nașterii, alăptarea trebuie învățată. Dacă sunteți nesigură în ceea ce privește alăptarea, este cel mai bine să cereți sfatul unui profesionist în domeniu.

  • Alăptați copilul oricând îi este foame. Acest lucru transmite glandelor mamare semnalul să producă mai mult lapte. Astfel, cantitatea de lapte se adaptează nevoilor copilului.
  • Găsiți un loc confortabil și liniștit unde puteți alăpta fără a fi deranjată.

  • Capul bebelușului trebuie să fie în scobitura brațului și restul corpului său pe antebraț. Palma dumneavoastră ar trebui să-i susțină fundulețul. Cu mâna liberă, țineți sânul cu degetul mare deasupra areolei și celelalte degete dedesubt. Ghidați copilul către sân, asigurându-vă că nasul său rămâne liber.
  • Atașarea corectă a bebelușului la sân este importantă: atingeți mamelonul ușor de buzele copilului, până când micuțul își deschide gura. Aveți grijă ca copilul să nu sugă mamelonul – s-ar putea inflama. Cea mai mare parte a areolei ar trebui să fie în gura copilului. În acest mod copilul poate bea așa cum trebuie și mameloanele dumneavoastră nu se vor inflama.

  • Întotdeauna lăsați copilul să golească mai întâi un sân: dacă este aproape gol, conținutul de grăsimi al laptelui crește. A