Etape în evoluția formulelor de lapte

1968: Formula de lapte adaptată

1968: Formula de lapte adaptată

Conținut de proteine similar laptelui matern.

Compoziția în proteine a laptelui matern este diferită față de compoziția în proteine a laptelui de vacă. În timp ce proteinele laptelui de vacă sunt reprezentate în proporție de 80% de cazeină și 20% de proteine din zer, procentele în laptele matern sunt aproape invers. Proteinele laptelui matern sunt reprezentate în proporție de 40% de cazeină și 60% de proteine din zer.

Adaptarea conținutului de proteine al formulelor de lapte, prin adăugarea proteinelor din zer, a fost primul pas important către a face ca hrana sugarilor nealăptați să fie mai aproape de ideal și, prin urmare, mai bine tolerată de către sugari.

1992: Acizi grași LCP

1992: Acizi grași LCP

Laptele matern conține acizi grași "construiți" specifici pentru organismul bebelușilor, importanți pentru dezvoltarea creierului, a țesutului nervos și a vederii. Acești acizi grași Omega-3 și Omega-6 se numesc "acizi grași cu lanț lung polinesaturați" sau pe scurt "LCP" sau "LCPUFAs".

Prima imitare a acestor LCP s-a bazat pe uleiuri din ou și pește. În zilele noastre, se folosesc suplimentar uleiuri vegetale speciale care au un gust mai plăcut.

LCP sunt deosebit de importanți pentru dezvoltarea copilului, mai ales în primele luni de viață, pentru că la această vârstă corpul său nu îi poate produce. Prin urmare, când alegeți o formulă de lapte verificați că au fost adăugați LCP.

1998: Probiotice

1998: Probiotice

Probioticele: Culturi speciale pentru intestinul copilului.

Laptele matern conține o varietate de culturi probiotice care pot varia individual. Probioticele din laptele matern, transmise copilului prin alăptare, se atașează la peretele intestinal, elimină germenii nedoriți de aici și astfel asigură o floră intestinală sănătoasă și un puternic sistem imunitar de apărare al copiilor alăptați.

Începând cu anul 1998, au existat pe piață formule de lapte pentru sugari care imită aceast aspect al efectului protector al laptelui matern, conținând de asemenea probiotice. În 2002, HiPP a fost prima companie ca