Căutare produs diversificareRisc de alergii


Căutare avansată de produs

Plan de Nutriție: De la 4 luni la 6 luni

Momentul potrivit pentru a începe diversificarea

Copiii ar trebui să înceapă să primească hrană complementară, la vârsta de 4-6 luni*. Unii copii de 4-5 luni nu se mai satură doar cu lapte și au nevoie de alimentație complementară pentru a crește sănătos. Pe de altă parte, unii copii se satură doar cu lapte matern până la vârsta de 6 luni, deci doar după acest moment sunt pregătiți pentru diversificare. Decizia de a începe diversificarea ar trebui luată întotdeauna conform dezvoltării copilului dumneavoastră.

Nu este suficient de sătul copilul dumneavoastră după ce bea lapte?
Își ține copilul dumenavoastră singur capul drept și arată interes pentru alimente noi și pentru lingură?

Atunci puteți începe diversificarea, în urma unei discuții cu medicul dumneavoastră.

Dacă copilul scuipă prima linguriță de hrană, trebuie doar să aveți răbdare. El trebuie să învețe cum să înghită. Din acest motiv trebuie să-i oferiți copilului doar un număr mic de lingurițe cu mâncare la început, pentru ca el să aibă suficient timp să se obișnuiască cu această modalitate nouă de hrănire, cu noul gust și noile senzații.

*conform recomandării Comitetului de Nutriție ESPGHAN (Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică).

De ce este hrana de diversificare atât de importantă pentru copilul dumneavoastră?

După 4 – 6 luni, laptele devine insuficient pentru a-i oferi copilului dumneavoastră toți nutrienții necesari și energia de care are nevoie. Suplimentar, introducerea unor alimente mai solide va antrena musculatura din jurul gurii. Și în ultimul rând, introducând alimentația complementară, copilul dumneavoastră va descoperi o varietate mare de gusturi diferite, lucru de asemenea important pentru dezvoltarea sa.

Cum ar trebui să încep diversificarea?

Mesele individuale de pe parcursul unei zile vor fi înlocuite treptat cu alimente complementare în săptămânile și lunile care vor urma. Începem la prânz, continuăm cu mesele de seara și în final adăugăm dupa-amiezile. Dimineața copilul dumneavoastră va primi în continuare masa de lapte obișnută.

HiPP ușurează începutul diversificării cât de mult este posibil. Pentru primele linguri, există varietatea de HiPP Legume:

  • doar cu puține ingrediente care sunt foarte ușor digerabile
  • în borcane mici de 125 g pentru inceput, linguri mici