Meniu

Interviu cu privire la Sigla HiPP Organic

Interesul pentru produse de calitate ecologică este în creștere.

Dar garantează într-adevăr calitatea ecologică o nutriție sănătoasă? În zilele noastre, chiar și ciocolata, biscuiţii sau oricare alt produs poate fi numit de calitate ecologică, dacă respectă prevederile legale.

În Germania, prof. dr. Claus Hipp a influențat agricultura ecologică ca nimeni altcineva. Acesta îşi doreşte să vă explice, în detaliu, diferențele dintre produsele de calitate convențională, cele de calitate ecologică și produsele de Calitate Ecologică HiPP.

Aveți o siglă proprie a calității Organice. De ce?

În primul rând, provine dintr-o tradiție veche în care credem. Am început să producem ecologic acum mai bine de 50 de ani. În acel moment producția ecologică nu era un subiect cunoscut. Am pornit împotriva curentului și am promovat agricultura organică din convingere absolută. Astfel, am setat standarde noi ale calității hranei pentru copii. Aceste politici de calitate sunt luate în considerare la alegerea solului, plantare și procesare, și sunt prezente în cazul fiecărui borcan HiPP de calitate organică.

Dar sigla UE a calității ecologice reprezintă de asemenea calitate, nu?

Bineînțeles. Regulamentul UE privind Agricultura Ecologică este un lucru bun. Interzice utilizarea spray-urilor chimice și sintetice și a fertilizatorilor, ingineria genetică în cazul plantelor, coloranții artificiali și conservanții, și aromele și potențatorii de aromă.

Dar este în continuare necesar să folosiți o siglă suplimentară a calității organice?

Absolut. Sigla standard a calității organice este bună și importantă. Totuși, aceasta nu acoperă testarea produselor organice după creștere. Poluanții din aer sau solul din ariile de cultură învecinate pot, totuși, contamina fructele, legumele sau cerealele plantate. Prin urmare, ar exista riscul unei cantități foarte mici de pesticide în alimentele pentru copii. Nu și la noi la HiPP. Țintim către valori mult mai mici decât cele impuse de lege: acest lucru înseamnă că nu permitem aceste reziduuri și, prin urmare, facem teste de calitate la cel mai înalt nivel tehnologic. Doar produsele de cea mai bună calitate organică sunt puse în borcane și primesc Sigla HiPP Organic.

Sigla HiPP Organic reprezintă cel mai înalt standard de puritate. Cum este încă posibil acest lucru în zilele noastre?

În primul rând luăm mostre de sol pentru a stabili dacă anumite câmpuri sunt, înainte de toate, eligibile. Deja am contractat, în exclusivitate, cele mai potrivite zone de cultură pentru diferitele tipuri de legume, cu mulți ani în urmă. În decursul multor decenii, am dobândit cunoștințe speciale despre cum să rotăm culturile. De asemenea, îi sprijinim pe fermieri pe perioada cultivării și lucrăm în strânsă legătură cu ei. Mai târziu, la livrare, acceptăm doar produsele care au îndeplinit cerințele stricte de puritate HiPP, în decursul testelor de laborator.

Cât de departe merg controalele HiPP privind substanțele dăunătoare?

Testăm peste 1000 de substanțe dăunătoare, ceea ce este semnificativ mai mult decât ceea ce cere legea. Ceea ce cumpărați într-un borcan al nostru a trecut prin până la 260 de teste. Suntem cu siguranță mai stricți decât prevede legea. Cu tehnologia noastră sensibilă de măsurare, putem detecta un singur grăunte de sare într-o piscină de 25 m. HiPP a impus limite extrem de stricte, în mod voluntar, ținând cont de toate substanțele dăunătoare și impuritățile cunoscute în prezent. Totuși, o contribuție valoroasă la puritatea produsului o au fermierii care produc organic: ei cunosc, de decenii întregi, opinia noastră care nu admite compromisuri. Împreună suntem dedicați pentru a oferi cea mai înaltă calitate. Și asta încă de la început.