De unde provin migdalele noastre de calitate organică? Unde și cum sunt acestea crescute?

Migdalul sălbatic originar provine din zona mediteraneană și este cultivat de multă vreme. Migdalele pentru uleiul folosit de HiPP provin din Spania. Migdalii noștri cresc pe coasta mediteraneană a Spaniei, ”Costa Blanca”, din regiuna Alicante, unde clima este cea potrivită. Migdalii sunt crescuți și cultivați conform principiilor agriculturii ecologice (conform Regulamnetului UE privind Agricultura Ecologică/Organică 834/2007/UE).

Cum este obținut uleiul nostru de migdale de calitate organică?

Uleiul nostru de migdale de calitate organică este obținut din migdale dulci, coapte – așa numitele ”pinchados”. În Spania, recoltarea migdalelor are loc in luna august, migdalele fiind transportate în Germania. Sunt alese doar acele migdale de cea mai bună calitate, presate la rece și apoi filtrate. Presarea este executată de o mașină. Elementele proteice nedorite sunt filtrate și îndepărtate. Doar acest proces de curățare poate garanta calitatea permanentă și siguranța produsului.

De ce este acest ulei de migale de calitate organică atât de înalt calitativ?

Uleiul de migale este unul dintre cele mai valoroase și mai costisitoare uleiuri de îngrijire a pielii. Conținutul în ulei al unei migale este între 50 și 55%. Uleiul de migdale este galben deschis, destul de subțire și are un parfum și un gust moderat, caracteristic. Datorită compoziției sale, uleiul de migdale face parte dintre uleiurile cele mai valoroase pentru îngrijirea pielii și are proprietăți foarte hrănitoare: uleiul de migdale este în mod natural bogat în acizi grași mono- și bi-nesaturați (>90%), prietenoși cu pielea, care o hrănesc și o protejează deosebit de bine. Procentul de acid oleic (~70%) este în special înalt în uleiul de migdale, urmat de acidul linoleic (> 20%) activ la nivelul pielii. Acidul γ-linoleic are un efect foarte pozitiv asupra pielii sensibile. Uleiul de migdale mai conține vitamina E naturală (tocoferol), care este un antioxidant (interceptând radicalii liberi), prin urmare protejează pielea față de influențele mediului înconjurător.

De ce este uleiul de migdale de calitate organică atât de potrivit pentru îngrijirea pielii bebelușului?

Uleiul de migdale are un efect demonstrat în produsele cosmetice, de secole, și este cunoscut de-a lungul istoriei pentru proprietățile sale de îngrijire a pielii. Și-a dovedit efectul și în ceea ce privește îngrijirea pielii sensibile a bebelușului și este în special bine tolerat de către pielea sensibilă și cea uscată, deficitară în uleiuri. Uleiul de migdale este incomparabil de delicat și ne-iritativ. Combinația dintre efectul nutritiv și delicatețea particulară fac ca acesta să fie recomandat de multe ori pentru îngrijirea pielii bebelușilor. Este, de asemenea, un ulei perfect pentru masaj, lăsând pielea deosebit de catifelată.