Meniu

Tată (1-3 ani) | Răspuns în data de: 2018-03-12

Depasire doza recomandata Combiotic 2+

Buna ziua! Bebe bea in continuare lapte f mult, doze mici de 90 ml dar cate 6-7 pe zi, poate si mai mult, este certat un pic cu apa. Pateste ceva? Multumesc

Echipa de Experţi HiPP va răspunde întrebării dumneavoastră.


Echipa de Experţi HiPP a răspuns la această întrebare:

Bună ziua, Vă mulţumim pentru mesajul trimis. Laptele nu este o băutură ce se consumă pentru a potoli setea, ci un produs alimentar cu aport energetic. Ţinând cont de vârsta copilului dumneavoastră, laptele nu ar trebui să se regăsească în dieta acestuia în cantitate prea mare. Institutul German pentru Nutriţia Copilului recomandă ca, în cazul unui copil cu vârstă mai mare de 2 ani, consumul de lapte să fie de 300-350 ml/zi sau 300-350 g produse lactate/zi. Această cantitate ar trebui, în mod ideal, să fie oferită în 2-3 porţii pe parcursul zilei. Una dintre aceste porţii ar putea fi o cană de lapte HiPP Combiotic 2+, o masă de cereale cu lapte, muesli cu lapte, un sandwich cu brânză sau un iaurt mic ca gustare. Alte variante ar putea fi budinca de orez, shake-urile cu lapte sau prăjiturile cu brânză. Astfel, vă puteţi asigura că cel mic va consuma cantități suficiente de lapte și, prin urmare, de calciu. Refuzul copilului pentru a consuma apă se datorează, probabil, faptului că este obişnuit cu gustul laptelui. Este posibil să dureze o perioadă până când va accepta să bea apă, însă fiţi perseverent şi veţi reuşi să îl obişnuiţi să consume apă. Vă dorim succes şi numai bine!


Notă: Vor fi oferite doar informaţii generale despre conţinutul întrebărilor. Răspunsurile nu reprezintă un diagnostic sau un sfat şi nu înlocuiesc vizita la medic.