Protecția mediului

Protecția mediului este cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm. Schimbările climatice - împreună cu pierderea din ce în ce mai mare de biodiversitate - perturbă fertilitatea solului și condițiile de viață. Pe termen lung, riscăm însăși fundamentele existenței noastre. Pentru producerea de alimente, avem nevoie de condiții meteorologice potrivite, de precipitații suficiente, dar nu excesive, precum și de soluri fertile. Fructele, legumele și cerealele pot crește și pot prospera doar dacă clima, apa și solul sunt în armonie.

Acesta este motivul pentru care HiPP și-a luat angajamentul de a proteja mediul, în urmă cu mai mulți ani. Datorită utilizării surselor regenerabile de energie, fabricile noastre din Pfaffenhofen, Gmunden, Glina și Hanságliget produc într-un mod ce protejează mediul. Produsele provenite din aceste fabrici au primit sigila "climate-friendly". HiPP este, de asemenea, membru al inițiativei "Wirtschaft pro Klima". Toate companiile membre sunt implicate să protejeze climatul. HiPP, însă, nu se uită doar la procesul de fabricație atunci când vine vorba despre emisiile care influențează climatul nostru: soluțiile noi de ambalare, logistica optimizată și proiectele proprii de compost, sunt pilonii cheie ai politicii noastre corporative ecologice.

Dacă distrugem solurile, aceasta va avea un impact major asupra emisiilor de gaze nocive. Terenurile arabile, mlaștinile, solurile forestiere și pajiștile depozitează CO2. Nenumărate organisme din sol trăiesc cu dioxid de carbon și produc oxigen. În agricultura ecologică, pe care HiPP o promovează de mai bine de 60 de ani, aceste microorganisme sunt considerate baza pentru formarea humusului și, deci, pentru fertilitatea solului.